Šta je sve zabranjeno turistima: U Singapuru ne smete da žvaćete žvaku, a u Šri Lanki da pravite selfi kod Budine statue

16.04.2021

17:30

0

Autor: Slavica Kalaba

Zemlje širom sveta imaju neka čudna pravila kojih turisti moraju da se pridržavaju

Pixabay

Dok željno iščekujemo da ponovo počnemo da putujemo, nije naodmet da se podsetimo neobičnih pravila koja važe za turiste u nekim zemljama.

Pixabay

Turistima koji odlaze u Šri Lanku je zabranjen ulaz u zemlju ukoliko na vidljivom mestu na telu imaju istetoviranog Budu. Takođe, u ovoj zemlji je zabranjeno praviti selfi pored Budine statue.

Pixabay

Američka država Nevada ima niz čudnih pravila koja ne mogu da se objasne. Jedno od njih je da je u gradu Eureka zabranjeno ljubljenje onima koji imaju brkove i bradu.

Pixabay

U Veneciji, na Trgu Svetog Marka, strogo je zabranjeno hranjenje golubova. Turista koga uhvate u prekršaju, biće strogo kažnjen. Vlast je donela ovu odluku jer golubovi nanose veliku štetu statuama i drugim istorijskim objektima.

Pixabay

U Tajlandu nikako ne smete da gazite tajlandsku valutu bat, jer se ona izjednačava sa kraljem, koji je veoma poštovan u ovoj zemlji. Ukoliko to budete radili, rizikujete da dobijete krivičnu prijavu.

Pixabay

Svima koji nose ili su jeli durijan, voće užasnog mirisa, zabranjen je ulaz u javni prevoz u Indoneziji, Maleziji i Singapuru. Uprkos groznom mirisu, ovo voće je izuzetno zdravo i prepuno gvožđa, vitamina C i kalijuma.

Pixabay

U Singapuru ćete biti proglašeni kriminalcem ukoliko žvaćete žvaku, jer se to smatra nevaspitanjem. Žvake su dozvoljene samo ukoliko su lekovite i ako za njih imate lekarski recept.

Pixabay

Na plaži u Virdžiniji u SAD ne smete da psujete. Zabrana je nastala u želji da se napravi savršena plaža prilagođena porodicama.

Pixabay

U karipskim zemljama, kao što su Barbados, Jamajka, St. Vinsent i St. Lucija, zabranjeno je nositi maskirnu odeću.

Pixabay

U Grčkoj je od 2009. godine zabranjeno nošenje visokih potpetica na mestima gde se nalaze građevine od istorijskog značaja. Kazne su stroge, a cilj zabrane je zaštita antičkog nasleđa.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Pročitajte i ovo:

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti