Restoran pogrešnih porudžbina – Nikada ne znate šta će se pojaviti na tanjiru ispred vas (VIDEO)

21.06.2021

19:00

0

Autor: A.Gligorijević

Mesto koje će vam pomoći da shvatite da uz malo razumevanja pacijenti sa demencijom mogu biti funkcionalni članovi društva

Printscreen/Youtube

Sigurno vam je poznata ona situacija kada u restoranu naručite jedno, a stigne vam nešto sasvim drugo. Iako prilično frustrirajuće, jedan restoran nudi upravo to.

“Restoran pogrešnih porudžbina”pojavio se u Tokiju, a njegova misija bila je zaposliti konobare sa demencijom.

Printscreen/Youtube

Krenulo se od pretpostavke da osoblje koje ima demenciju može i verovatno će pogrešno shvatiti vašu porudžbinu. Ali ako to unapred znate, to potpuno menja vašu percepciju o onima koji pate od ove bolesti. To iskustvo učiniće da shvatite da uz malo razumevanja sa naše strane pacijenti sa demencijom mogu biti funkcionalni članovi društva.

Printscreen/Youtube

Osim što pomaže ljudima obolelim od demencije, ovaj restoran je ujedno i veoma zabavno mesto. Kada znate da su male šanse da dobijete ono što ste naručili, ima nešto u iščekivanju šta će se pojaviti na tanjiru ispred vas. Po rečima blogera koji su posetili ovaj restoran, u njemu je sve veoma ukusno, tako da ćete biti zadovoljni šta god da dobijete.

Tako je blogerka Mizuho Kudo, koja je posetila ovaj neobični restoran naručila hamburger, a dobila “gyoza” knedle. I pored toga, ona se, kaže, oduševila ovim iskustvom, a knedle su kako kaže bile mnogo ukusne.

Plan autora ove ideje je da u septembru otvore još jedan sličan “pop-up” restoran koji će biti posvećen obeležavanju Svetskog dana Alchajmerove bolesti.

Instalirajte našu IOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pročitajte još:

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti