Ovo malo ribarsko mesto nudi osećaj stare Grčke iz prošlih vremena

09.08.2022

09:11

0

Autor: M. J.

Plaže su lepo uređene, a zbog kristalno čiste vode neretko se mogu sresti ježevi

Ovo malo ribarsko mesto nudi osećaj stare Grčke iz prošlih vremena
profimedia-0152408074 - Copyright Profimedia

Nea Skioni nije naročito veliko mesto i smatra se idealnim izborom za sve one turiste koji žele da se zaista odmore. Nije naročito poznato po aktivnom noćnom životu. Reč je o mirnom mestu koje se nalazi nadomak Haniotija, na poluostrvu Kasandra.

Profimedia
 

Od Haniotija je udaljen oko 10 kilometara, a od Soluna 120. Smešten je u podnožju brda  prekrivenih maslinjacima i borovom šumom. Mesto je dobilo naziv po drevnom gradu Scione. U njemu ima tek oko 1 000 stanovnika. Mestašce je praktično podeljeno na dva dela, tako da je jedan njegov deo bliži moru, a drugi je u neposrednoj blizini magistrale. Centar mesta je veliki trg-šetalište sa malim dečjim igralištem koji se prostire uz marinu.

Skioni je popularna turistička destinacija. Ovo šarmanto i jedno od retkih preostalih tradicionalnih ribarskih mesta nudi veliki izbor ribljih restorana, taverni i starih uzerija. Nudi osećaj i ugođaj Grčke iz prošlih vremena. Na samo 2km od mesta se nalazi crkva Presvete Bogorodice iz XVI veka.

Profimedia
 

Naime, plaža u ovom mestu je lepo uređena, voda je kristalno čista, pa se neretko događa, upravo iz tog razloga i da se u njoj nalaze ježevi. Takođe, ono što smeta turistima koji letuju u ovom mestu, jeste što u određenim delovima godine u vodi ima i dosta morske trave.

Glavna gradska plaža je prostrana, sačinjena od nekoliko celina. U blizini doka za čamce nalazi se deo na kome ima dosta krupnog kamenja, pa se ne preporučuje za kupanje. U neposrednoj blizini hotela “Imperijal”, nalazi se lepo uređena plaža, koja je odlična za mališane zbog postepenog ulaska u vodu. Na večini plaža postoje i tuševi. 

Profimedia
 

Princip rada kafića na plaži je kao i u mnogim drugim grčkim letovalištima. Ono podrazumeva da turisti  naručivanjem jednog, odnosno dva pića, u zavisnosti od pravila kafića, dobijaju na korišćenje suncobran i dve ležaljke. Naravno, na plaži ima i onih delova na kojima se ne nalaze restorani i kafići, pa turisti mogu da koriste sopstvene rekvizite. Postoje i brojne zanimacije za decu, a prirodna hladovina je prisutna samo na jednom njenom delu.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike