Najluksuznije destinacije u 2022. godini: Ovde ćete imati kraljevski tretman

01.07.2022

15:35

0

Autor: M. J.

Ukoliko još niste odlučili gde biste da napunite svoje baterije i upustite se u prvoklasnu avanturu, uronite u tropski raj na Zemlji

Najluksuznije destinacije u 2022. godini: Ovde ćete imati kraljevski tretman
profimedia-0647398878 - Copyright Pixabay

Ukoliko ste radoznali i otvoreni da upoznajete nove kulture i običaje, volite da posegnete sa autentičnim gurmanskim specijalitetima, žudite za novim saznanjima, volite avanture, ali vam ni leškarenje na savršenim tropskim plažama nije strano, egzotičnih destinacija koje će vas oduševiti.

Pixabay
 

Maldivi

Maldivi su ostrvska država koja se nalazi u Indijskom okeanu, oko 700 kilometara južnije od kopna Indije. Čini je prko 1.000 ostrva različitih veličina, koje karakterišu čiste, bele, peščane plaže, prelepo tirkizno more i bogati korali. Ono što je za Maldive još karakteristično (osim malih, izolovanih ostrva koja nude privatnost) je niska nadmorska visina i bogati podvodni svet. Upravo su koralni grebeni i bogatstvo podvodnog sveta izbacili Maldive u vrh svetske, turističke ponude.

Pixabay
 

Turistički potencijal na Maldivima se u poslednje vreme jako dobro koristi. Aerodrom do glavnog grada Male je internacionalni i otvoren tokom cele godine. Smeštaj na ostrvima je ili u vidu bungalova, hotela ili vila na vodi koje su karakteristične za Maldive. Za kakav god vid smeštaja da se odlučite, bićete oduševljeni ponudom, luskuzom i visoko podignutom lestvicom ugostiteljstva.

Pixabay
 

Meksiko, Kankun i Tulum

Ljubitelji Kariba mogu biti oduševljeni kombinacijom luksuznih letovališta sa širokim plažama i toplim, čistim morem, sa najboljim hotelima i bogatim adrenalinskim atrakcijama i egzotičnim sadržajima koji su karakteristični samo za Meksiko i  poluostrvo Jukatan.

 

Tulum i Kankun su do skoro bili jednostavna i tiha ribarska sela, da bi danas postali jedna od najživljih lokacija u Meksiku. Poznati su po svojim neverovatnim peščanim plažama koje se protežu u nedogled, tako da je prva stvar koja se ovde preporučuje – celodnevno odmaranje i opuštanje na plaži. Neke od najboljih plaža u ovoj oblasti su Playa Paraiso, Playa Ruinas, Playa del Carmen i plaža Akumal.

Profimedia
 

Mauricijus

Još jedna od ostrvskih država koja obogaćuje turističku ponudu Indijskog okeana. Poznat je po svojim plažama, prašumama, pešačkim stazama, vodopadima, vidikovcima i koralnim grebenima. Na ostrvu ima nekoliko nacionalnih parkova i izuzetnih parkova prirode, među kojima se posebno ističe Charamel, poznatiji kao Zemlja sedam boja. Ovde se nalazi najveći vodopad u zemlji (visok oko 100 metara) i jedinstveni geološki fenomen, sedam boja zemlje koje se prelivaju u neverovatnom prizoru.

Profimedia
 

Sejšeli

Sejšeli su izvanredan arhipelag koji čini 115 ostrva u Indijskom okeanu. Ima puno plaža, nekoliko prirodnih rezervata na listi UNESCO-a, netaknute džungle i šume, koralne grebene i neke retke životinjske vrste kao što su džinovske kornjače.

Profimedia
 

Najprivlačnijom egzotičnom destinacijom ga čine prelepe plaže koje se posebno ističu svojom energijom, lepotom i neobičnom prirodom. Neke od najboljih su Anse Lacio, Pettite Lacio, Anse Georgrette, Beau Vallon Beach i moge druge. Raznoliki reljefni pejzaži omogućavaju posetiocima i avanture u vidu trekinga ili planinarenja, što recimo, na Maldivima nije moguće zbog niske nadmorske visine.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike