Predstavljeno je novo čudo iz budućnosti - Nebeski hotel do koga ćemo ići avionom, a koji će moći da leti godinama bez sletanja

30.06.2022

09:30

0

Autor: A.G.

Letelicu će pokretati nuklearna energija kojom će upravljati veštačka inteligencija

Predstavljeno je novo čudo iz budućnosti - Nebeski hotel do koga ćemo ići avionom, a koji će moći da leti godinama bez sletanja
hotel3 - Copyright Printscreen/Youtube/ Hashem Al-Ghaili

Do 5.000 gostiju moglo bi jednog dana putovati u luksuzu letećeg hotela na mlazni pogon.

Plutajući hotel je sposoban da primi oko 5.000 ljudi odjednom, a kada se jednom digne u vazduh, mogao bi da leti godinama.

Dizajneri tvrde da će plutajući brod ostati u vazduhu godinama, a putnici i zalihe putuju do njega i od njega preko električnih komercijalnih ili privatnih aviona, koji bi mogli da slete na vrh krstarice.

Printscreen/Youtube/ Hashem Al-Ghaili
 

Za Sky Cruise se kaže da se napaja nuklearnom energijom, dok su njegove kontrole u ​​rukama veštačke inteligencije. Nepotrebno je reći da se svemirska letelica ove veličine može pohvaliti nizom karakteristika, uključujući masivnu dvoranu koja omogućava pogled na okolinu od 360 stepeni.

Printscreen/Youtube/ Hashem Al-Ghaili
 

Hotel takođe ima glavnu palubu za zabavu koja sadrži niz platformi za rekreativne aktivnosti. Tržni centri, sportski centri, bazeni, restorani, barovi, igrališta za decu, pa čak i pozorišta, neki su od luksuza u kojima će putnici uživati. Štaviše, let u ovom gigantu predlaže se kao savršeno mesto za venčanje.

Printscreen/Youtube/ Hashem Al-Ghaili
 

Ideja je da konvencionalni avioni prevoze putnike do Sky Cruisea i vraćaju ih s njega, dok bi se i redovno održavanje i eventualne popravke obavljale tokom leta, u vazduhu, bez potrebe za sletanjem, prenosi The Mirror.

Još nema informacija o tome kada bi let takvim avionom mogao biti moguć, ali uz velike troškove koji se izdvajaju za razvoj ideje, mnogi predviđaju da će putovanje Sky Cruiseom koštati bogatstvo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike