Ovaj grad je poznat po jabukovom vinu, a napitak se tradicionalno servira u plavim keramičkim bokalima

23.06.2022

18:30

0

Autor: M. J.

Moderan grad koji je bogat istorijom i umetnošću

Ovaj grad je poznat po jabukovom vinu, a napitak se tradicionalno servira u plavim keramičkim bokalima
profimedia-0695903554 - Copyright Profimedia

Ukoliko spadate u grupu ljudi koja voli da upoznaje različite kulture, običaje, građevinske stilove, isprobavate nacionalna jela onda su putovanja za vreme zimskih praznika odličan izbor za vas. Ponesite nešto novca, pasoš, kofer sa neophodnim stvarima i vaš produženi vikend u nekom gradu može da počne.

Profimedia
 

Moderan grad koji je bogat istorijom i umetnošću. Pored nebodera koji su karakteristični za ovaj grad, Frankfurt može da se pohvali i istoriskim spomenicima kulture kao što je katedrala St. Bartholomaeus koja od 1876. godine važi za remek-delo gotske arhtekture. Neprocenivi kulturno-istoriski spomenik je i crkva St. Paul u kojoj je 1848. godine održana prva sednica nemačkog parlamenta.

Za sve ljubitelje umetnosti Frankfurt nudi muzejsku scenu koja se retko gde može pronaći. U Frankfurtu je i metro umetnički prostor, na stanici Dom/Römer mogu se videti radovi koji su spoj umetnosti, arhitekture i dizajna.

Profimedia
 

Krenite u šetnju južnom obalom reke Majne i posetite srce frankfurtske muzejske scene - umetnički institut koji je jedan od najvažnijih umetničkih muzeja u Nemačkoj i predstavlja remek-dela evropske umetnosti iz devet vekova.

Inspirisani istorijom umetnosti posetite Gradsku galeriju, Filmski muzej i Muzej arhitekture koji je za svaku preporuku. Umetnički zanati stari i po 1.000 godina predstavljeni su u Muzeju primenjene umetnosti MAK - impresivnoj građevini američkog arhitekte Ričarda Majera. Za širok osmeh i dobro raspoloženje preporučujemo obaveznu posetu Muzeju karikatura koji predstavlja zabavan hram uzvišene gluposti

Profimedia
 

Tradicionalni napitak po kome su Frankfurt i njegova okolina poznati, često nazivaju i nacionalnim pićem pokrajne Hesen - jabukovo vino - tradicionalno se servira u plavim keramičkim bokalima takozvanim bembelima, a dostupno je u brojnim pabovima i pivnicama Frankfurta.

Profimedia
 

Prilikom posete Frankfurtu pored ovog tradicionalnog napitka treba probati i kulinarske specialitete po kome je ovaj grad poznat: frankfurtske viršle - u svetu poznate kao Frankfurter, služe se od 13. veka isključivo u paru, sa senfom, crnim hlebom ili krompir salatom. 

Ne propustite i nezaobilazan slatkiš uz kafu koji od 1735. godine ne sme nedostajati ni u jednom franfurtskom kafeu - čuvena ,,Kraljevska torta - Frankfutski venac“- svojim oblikom simbolizuje krunu i predstavlja simbol Frankfurta.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike