Postoji razlog zašto su ova jezera sa pogledom na Alpe omiljena destinacija Italijana, Slovenaca i Austrijanca

16.06.2022

13:01

0

Autor: M. J.

Nalaze se na nekoliko kilometra od puta koji povezuje Sloveniju i Italiju

Postoji razlog zašto su ova jezera sa pogledom na Alpe omiljena destinacija Italijana, Slovenaca i Austrijanca
profimedia-0312294026 - Copyright Profimedia

Belopeška jezera od Krainske Gore udaljena su 15 minuta vožnje, nikada ne razočaravaju svojom zeleno-plavom bojom vode i pogledom na veličanstveni Mangart. Ima ih u Italiji, samo nekoliko kilometara iza graničnog prelaza Rateče u pravcu Trbiža.

Profimedia
 

U dolini Mangarta kod Tarbiža u Italiji nalaze se dva lednička jezera, koja se, pored najpoznatijeg naziva Belopeška jezera, nazivaju i Klanška ili Fužinska jezera. Gornje jezero leži na nadmorskoj višini od 929 m.

Profimedia
 

Do njih se stiže  iz Kranjske Gore, ubrzo nakon graničnog prelaza obratite pažnju kada se put odvoji levo za Lagi di Fusine, koji zatim pratite do parkinga kod donjeg ili gornjeg jezera. Ko ne voli da pešači može otići do jezera kolima,Ili  možete prošetati oko jednog ili oba jezera. Oni aktivniji idu peške iz Kranjske Gore ili Rateče. Ili još bolje, biciklom.

Profimedia
 

Aktivnosti pored jezera

Pored igara pored jezera, gde će vaši mališani najverovatnije uživati u društvu mnoge druge dece, možete se provozati čamcem po jezeru i uživati u prelepom pogledu na Julijske Alpe. Naročito u letnjim mesecima na jezerima je velika gužva, jer mnoge porodice svoje slobodno vreme provode pored ovih prelepih jezera. Čak iu ostatku sezone, biće vam teško da nađete dan kada nikog neće biti. Svojom tirkiznom bojom i prelepim pogledom na Mangart koji vas poziva da legnete na travnatu plažu i uživate u pogledu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike