Ove gradove morate posetiti ako obožavate fudbal

11.05.2022

09:30

0

Nemoguće je sresti osobu koja nema svoj omiljeni tim

Ove gradove morate posetiti ako obožavate fudbal
profimedia-0186645564 - Copyright Profimedia

Najvažnija sporedna stvar na svetu, fudbal, duboko je utkan u živote mnogih gradova. U njima je navijanje i podrška omiljenom klubu više od hobija, a odlasci na utakmice su stil života i zabava za celu porodicu.

Ako sanjate o uzbudljivoj utakmici sa atmosferom za pamćenje, ovo su gradovi i najpoznatiji svetski stadioni koje morate posetiti.

London

Profimedia
 

Engleska je fudalska zemlja sa svojih 12 fudbalskih klubova, od kojih četiri igraju u Premijer ligi. Najužarenija atmosfera nastaje kad se na terenu sretnu najveći rivali, Arsenal i Čelzi, pogotovo u sezonama kad se oba kluba bore za poziciju, piše putnikofer.hr.

Ogromna ljubav prema fudbalu u ovom gradu se preliva i na manje klubove te je gotovo nemoguće sresti osobu koja nema svoj omiljeni tim.

Rio De Žaneiro

Ovaj grad iako drugi po veličini u Brazilu, bez sumnje je njegova fudbalska prestonica. Dom je pet velikih brazilskih klubova: Vasco da Gama, Botafogo, Fluminense, Flamengo and America. Prva četiri bogata su istorijom i iz njih su potekli neki od najvećih svetskih igrača u istoriji: Ronaldo, Romario, Garinča, Žarzinjo, Karlos Alberto Tores, Roberto Karlos, Deko, Tijago Silva…

U ovom gradu se nalazi i slavni stadion Marakana, koji može da primi 160 hiljada navijača, mada je kroz istoriju na njemu znalo biti i po desetak hiljada ljudi više.

Rim

Profimedia
 

Glavni grad Italije mesto je jednog od najvećih svetskih derbija, onog između Lacija i Rome. Međutim, derbi ima i pomalo crnu istoriju jer se rivalstvo među klubovima pojačalo i preraslo u najveći derbi u zemlji nakon što je navijač Lacia preminuo, a pogodila ga je baklja koju je ispalio navijač Rome. Oba kluba dele prekrasni Stadio Olimpiko, koji može da primi čak 70 hiljada navijača.

Milano

Profimedia
 

Itlijanska prestonica mode ima dva kluba bogate istorije s ogromnom vojskom vernih navijača: Milan i Inter zajedno imaju 36 naslova pobednika Serie A, a njihove utakmice su uvek intenzivne, glasne i pune strastvenog navijanja. U ovom gradu se nalazi i San Siro, jedan od najpoznatijih evropskih stadiona koji može da primi više od 80 hiljada navijača.

Buenos Ajres

Profimedia
 

Jedno od najvećih rivalstava na svetu naći ćete na ulicama ovog argentinskog grada. Kad igraju Boka Juniors i River Plejt, grad, ali i cela zemlja, danima unapred pune se neverovatnom energijom, fudbalskim entuzijazmom. Susret ova dva kluba, koji se naziva “il Superklasiko”, proglašen je jednim od sportskih događaja koje bi svako trebalo da doživi bar jednom u životu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike