“Nosi”, filter za nos koji uklanja štetne čestice i liči na pseću njušku

13.03.2021

16:00

0

Autor: Slavica Kalaba

Prve isporuke se očekuju do kraja aprila

Printsrcreen

„Nosi“ je novi vazdušni filter i prečišćivač koji je dizajniran da zaštiti vaše disajne organe od štetnih čestica iz vazduha.

„Nosi“ ima dvostruku filtraciju i sastoji se od aktivnog ugljena i HEPA filtera i navodno razgrađuje toksične gasove iz emisije fosilnih goriva i isparljivih organskih jedinjenja, kao i čestica od 0,03 mikrona, poput polena, prašine, plesni, dima. Jedni problem je što filter liči na pseću njušku pa ljudi koji ga nose izgledaju pomalo smešno.

Printsrcreen

Ali za tim koji stoji iza “Nosija” to nije šala. Oni su u kreiranje proizvoda krenuli ne samo da bi zaštitili ljude od štetnih efekata zagađenja, već i kako bi napravili efikasniju i ugodniju alternativu maskama za lice svih vrsta. Jedino je sigurno sa ovim filterom – naočare vam se neće magliti.

U zvaničnoj prezentaciji ovog filtera stoji da je „nošenje “Nosija” udobno i da pruža najefikasniju filtraciju i da se može prilagoditi bilo kom nosu“:

-Štipaljka se pričvršćuje pomoću magnetnog sistema i osigurava da Nosi ostane na mestu, bez ikakve mogućnosti da spadne sa njega.

Printsrcreen

Nosi je predstavljen u martu prošle godine i trebalo je da bude isporučen do decembra prošle godine ali je epidemija prilično usporila plan proizvodnje. Osnivači kompanije koja proizvodi „Nosi“ Karina Kunha kaže da su isporuke odložene do aprila ove godine.

“Nosi” filteri traju i do 100 sati, ali iz higijenskih razloga kompanija preporučuje da se menjaju najmanje jednom nedeljno.

Printsrcreen

-Nosi je modni dodatak budućnosti i vi ćete ga među prvima imati. Ko zna, možda za 20 godina vaš “Nosi” bude kolekcionarski predmet, navodi se opisu filtera kompanije Kikstarter koja ga proizvodi.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Pročitajte i ovo:

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti