„Spalili su mi rak, ali i džep..." Vedrana Rudan, posle operacije: Ostala sam i bez komada jetre (FOTO)

26.06.2024

18:50

0

Otkrila je nove detalje svog zdravstvenog stanja

„Spalili su mi rak, ali i džep..." Vedrana Rudan, posle operacije: Ostala sam i bez komada jetre (FOTO)
Vedrana Rudan - Copyright ATAImages/Zorana Mandić

Hrvatska književnica Vedrana Rudan otkrila je nedavno da boluje od opake bolesti. Posle operacije na koju je zbog toga otišla - ona se oglasila na Fejsbuku i u poznatom stilu, sigurna da će njenu publiku zanimati kako joj se priča razvijala. Ovom prilikom je objasnila, između ostalog, kako je u pitanju bio holangiokarcinom, odnosno rak žučnih kanala.

- Pozdrav svima. Čujte, javila sam vam da imam rak pa će vas sigurno zanimati kako se moja priča dalje razvijala. Znam jer ste čitavo vreme u mojim mislima, drage moje i dragi moji. 'Ajmo redom. Moj rak je je*eno redak, zove se rak žučnih kanala, čini mi se. Nisam pročitala ni otpusno pismo ni tip ni internet prognoze. Doduše, negde sam naletela da od prvih simptoma do smrti imaš čak tri meseca da prevariš muža, razbaštiniš decu ili ljubavnika pošalješ u ku*ac. I nije neki rok. Samo pet odsto srećnika može da se operiše. Ta sam - počela je ona, pa je potom dodala kako je radi spaljivanja raka pre operacije najpre bila otputovala za Zagreb.

Vedrana Rudan, ATAImages/ Antonio Ahel
 

- Spalili su mi rak i džep, jer nisam „ušla u kvotu". Naime, država ima sporazum sa tom ustanovom po kome određeni broj Hrvatica i Hrvata ulazi u „kvotu". Ostali ili crknu od raka ili im u pomoć uskoče prijatelji. Hvala, prijatelji. Naravno da su povlašćeni građani ove zemlje u „kvoti" i pre nego što dobiju rak, ali to znamo - bez dlake na jeziku istakla je ona, naglasivši kako je „na neki način i počašćena time što nije deo lopovske ekipe kojoj ni rak ništa ne može."

Potom, bila je smeštena u bolnicu u kojoj „rade ljudi nadljudi".

- ...Lekari, sestre, spremačice, kuvarice, terapeuti, medicinska braća... Ljudima presađuju organe, iz mrtvih dižu mrtve koji kasnije idu u teretane, ali im vrlo retko, na Međunarodni dan transplantacije na primer, neko turne krušku pod njušku da bi nešto kratko, ukratko, čim kraće, minute su skupe, za medije govorili o svom poslu. Koji je to osećaj ležati u bolnici u kojoj je te noći doktor, namerno mu neću nabrajati titule jer ne pati od toga, sa svojom ekipom jednom čoveku presadio zaboravila sam koliko organa. Ležala sam u krevetu, operisana, ostala sam bez komada jetre i još nekih komada i slušala kako se u daljini deru neki Hrvati. Slavili su pobedu Dinama koji je nešto osvojio... - objašnjavala je Vedrana u svojoj objavi.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike