Saša Matić o nepoznatim detaljima iz mladosti: Zbog muzike zanemario školu, a onda otkrio kako je osvojio suprugu

01.05.2024

22:37

0

Pomenuo i Šabana Šaulića

Saša Matić o nepoznatim detaljima iz mladosti: Zbog muzike zanemario školu, a onda otkrio kako je osvojio suprugu
Saša Matić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Saša Matić prisetio se svojih početaka, te priznao da je od malena pokazivao veliku naklonost ka muzici. Naime, pevač je bio iskren i kada je reč o školskim danima, te istakao da je zbog muzike zanemario školu, zbog čega su se njegovi roditelji ljutili.

- Kada je došao kod profesora klavira kaže: "Siniša ja sam došao da vas pitam kako onaj moj mali", kaže baš je lepo Zorane što ste vi došli jer ja malog nisam video od septembra", ovaj kada ga infarkt nije strefio. I sad bi šta bi, bilo i grdnje i batina, svega je bilo u to vreme, ali šta je problem, dolazim kući, on čeka da ja dođem, pakuje klavijaturu, ide klavijatura u podrum, bez obzira što je on to meni kupio i što zna da sam ja bukvalno zavisnik od klavijature, majstore, nisi zadovoljio u školi, kakvi, pakuje se klavijatura ide u podrum - priča Saša i dodaje da je na kraju očeva "bila poslednja", te je zasukao rukave i popravio ocene u školi.

ATAImages/Antonio Ahel
Saša Matić

- Nisam ponavljao, još sam na kraju, to mislim da je bio četvrti srednje, istina nisam diplomirao na vreme, kao svi iz moje generacije nego sam u decembru, ali tada mi je profesor rekao: "Srce me moje boli što ne ideš na akademiju". Malo mi je žao što nisam završio akademiju. Možda malo kada prođe ova gužva, kada usporim tempo, možda se desi da se odlučim da upišem i da završim.

Suprugu osvojio zahvaljujući Kemalu Montenu

Pevač je godinama u skladnom braku sa suprugom Anđelijom sa kojom ima dve ćerke, Aleksandru i Taru.

 - Tata je tražio da se poštuje dogovor i ja dan-danas od moje dece tražim da poštuju dogovor i da poštuju svoje odluke o životu - istakao je Saša, pa dodao:

- Važno da vas porodica prati u svemu, to je jako važno, a nije to lako.

Antonnio Ahel/ATA Images
Saša Matić sa suprugom

Suprugu je upoznao preko zajedničkih prijatelja, a Anđelija je redovno dolazila na njegove nastupe.

 - Ima ta jedna anegdota kada je ona dolazila tamo gde sam ja pevao, ja sam krenuo da pevam Montena, maltene mini koncert Montena, "Dušo moja", pa "Jedne noći u decembru", pa "Gitaro moja", pa "Nije htjela" i sad to traje, traje, a kaže meni Rale, kum koji je krstio mog Dejana: "Ja znam da Endži voli Montena kume, ali molim te promeni malo ploču, pa se posle vrati opet". Znao je on zašto ja pevam - ispričao je sa osmehom Saša
Matić.

Upoznavanje sa Šabanom Šaulićem

Jedan od prvih muzičara koji ga je čuo i koji je odmah bio siguran da će Saša jednog dana biti velika zvezda jeste pokojni Šaban Šaulić.

ATAImages/M. M.
Saša Matić

- Bio je neki utorak, tako nešto, ja sam se već spremio za spavanje, tada nije bilo mobilnih telefona, zove moj drugar na kuću i pita moju mamu: "Gde je Saša?", kaže ona "Već je sine legao, rano ustaje, škola je sutra, ima obaveze", a on kaže: "Jao teta Dragice hoćete da probudite i njega i Dejana, ovde u kafanu je došao Šaban Šaulić, znam da mi je pričao da je on njegov fan da bi da ga upozna. Sedi ovde ja sam njemu puno pričao o Saletu, kada bi mogao da dođe...". Kada je meni mama to rekla, ja sam ustao obukao se, došao je tatin prijatelj po nas dvojicu i odveo nas - kaže Saša Matić prosećajući se te večeri i dodaje:

- Mi smo došli u kafanu, prvo sam mu pružio ruku, pa smo seli i kažu oni muzičari: "Ajde ti sad Sale malo", ja kažem: "Ma ne, samo vi svirajte, ja neću", a kaže mi drug: "Alo bre, došao čovek da te čuje, šta sad to znači neću" i ja uzmem mikrofon i kada sam otpevao "Dva galeba bela", i ne znam šta još kažem ja Šabanu: "Hoćete li vi da otpevate nešto, a on meni kaže: "A ne, ne sine, ja sam došao večeras tebe da slušam" i mi smo ostali do ujutru. To mi je možda prvo veče da sam ostao tako, klinac sam još bio, ostali smo u kafani do sedam ujutru - priseća se Matić.

(Blic)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike