Megan i Hari su ćerku nazvali Lilibet protiv kraljičine volje? U porodici izbila ogromna drama: Evo šta se „u kom taboru" dešava!

15.01.2024

16:55

0

Elizabet je ovo, inače, bio nadimak iz detinjstva i tako su je zvali samo roditelji, sestra i suprug

Megan i Hari su ćerku nazvali Lilibet protiv kraljičine volje? U porodici izbila ogromna drama: Evo šta se „u kom taboru" dešava!
Megan Markl - Copyright Profimedia

Megan Markl i princ Hari su se početkom juna 2021. godine drugi put otvarili kao roditelji - proslavljena glumica je rodila ćerku kojoj su onda udruženim snagama dali ime Lilibet Dajana Mauntbaten-Vindzor. Na ovaj način, odali su počast kako kraljici, tako i Harijevoj pokojnoj majci.

Lilibet je, inače, bio Elizabetin nadimak iz detinjstva, tačnije iz perioda kada svoje ime nije mogla pravilno da izgovori. Tako su je, potom, zvali samo roditelji Elizabet Bouz Lajon i kralj Džordž VI, zatim sestra, princeza Margaret, te suprug, princ Filip i još nekolicina izuzetno bliskih prijatelja.

Otkako se mala Lili pridružila porodici, međutim, brojne tvrdnje pojedinaca isplivale su na površinu - o tome kako kraljica uopšte nije želela da devojčica nosi njeno ime, niti da je dala dozvolu roditeljima za tako nešto.

Megan Markl i princ Hari, Profimedia
 

Prema rečima insajdera za „Page six", na primer, pošto je bila obaveštena o njihovom planu, „nije baš mogla da kaže ne tako saterana u ćošak".

- Sumnjam da su uopšte i pitali, biće da su je samo obavestili, a to nije nešto na šta možete da se pobunite. Ipak neko naziva dete po vama - bile su reči izvora za pomenute medije, dok su „iz tabora Saseksa" bili uporni da istaknu kako par „ne bi uzeo to ime da je podrška izostala".

„U stvari joj je pala roletna..."

Kraljica Elizabeta II, Profimedia
 

- Vojvoda je pričao s porodicom unapred. Štaviše, prvo je pozvao svoju baku i izrazio nadu i želju da dete nazovu po njoj. Sigurno to ne bi uradili, da ona nije pristala - govorili su bili onda, dok se u knjizi Roberta Hardmana koja se sad prenosi u serijalima („Charles III: New King, New Court") navodi kako izvesna osoba pri kraljevskoj porodici „nikad kraljicu ljuću nije videla" pošto su se pojavila šuškanja da je dala svoj blagoslov da se beba nazove po njoj, prenosi „Daily mail"; Megan i Hari, pak, bili su spremni i pravno da se uhvate u koštac sa svakim onim ko bi tvrdio suprotno.

Tako je, recimo, umalo prošao „BBC", po kom kraljica svoje odobrenje - nikada nije dala. Postupak za klevetu, međutim, nikada nije pokrenut, ali navodno jeste bio najavljen.

Sa druge strane, dodao je pomenuti autor, izvesne osobe iz kraljevske kuće bile su prilično zaintrigirane time što u knjizi princa Harija („Spare") o ovome nema ni reči, a mnogo šta drugo je obelodanio... I to, međutim, ostaje samo još jedna od tema za razgovor.

Princ Hari, Profimedia
 

Kada se Lilibet rodila - ponosni roditeli su lepe vesti saopštili i svetu, a njihovo oglašavanje ispratila je palata, vrlo zvanično, te i Kejt Midlton s Vilijamom na Tviteru. Sve ostalo su i dalje samo glasine, prenosi tamošnja štampa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike