Otkriveno kako je kralj Čarls saznao da je kraljica Elizabeta mrtva: Rečene su mu dve reči i sve mu je bilo jasno

13.01.2024

18:10

0

Detalji su isplivali u novoobjavljenoj knjizi

Otkriveno kako je kralj Čarls saznao da je kraljica Elizabeta mrtva: Rečene su mu dve reči i sve mu je bilo jasno
Kralj Čarls III i kraljica Elizabeta II - Copyright Profimedia

Nova knjiga o kraljevskoj porodici otkrila je na koji način je britanskom kralju Čarlsu rečeno da mu je majka umrla.

Tadašnji princ Čarls, princ Vilijam i drugi članovi kraljevske porodice požurili su u Balmoral zbog zabrinutosti lekara zbog zdravlja pokojne kraljice. Nakon što je sedeo sa svojom majkom, Čarls je otišao da sakuplja pečurke na prostranoj zemlji imanja sa Kamilom i nekoliko članova osoblja dok je princeza Ana ostala pored njenog kreveta.

Vozio se nazad ka zamku kada je otkrio da je novi monarh. Robert Harman u knjizi „Čarls III: Novi kralj. Novi sud. Priča iznutra" tvrdi da je shvatio da mu je majka izdahnula kada mu se kraljičin privatni sekretar prvi put obratio sa „Vaše Veličanstvo“.

Odlomak, objavljen u Dejli mejlu, glasi: „Signali mogu biti nejasni u ruralnom Aberdinširu i osoblje bi obično imalo nečujne telefone. Konačno, jedan je osetio da mu telefon vibrira, prepoznao je broj, javio se i dao telefon ser Klajvu Aldertonu, Čarlsovom glavnom privatnom sekretaru".

Morao je da zamoli svog šefa da skrene u stranu i stane. Ser Edvard Jang, privatni sekretar kraljice Elizabete, bio je na vezi. Novi monarh je tačno znao šta sledi.

- Čim je ugasio auto na zadnjem delu imanja, prvi put su ga, u 73. godini, oslovili sa „Vaše Veličanstvo". Nije bilo potrebno dalje objašnjenje.”

Veruje se da su kralj Čarls i kraljica Kamila proveli sat vremena sa pokojnom kraljicom dok je ona ležala na samrtnoj postelji, dok su se princeza Ana i njena poverenica Anđela Keli smenjivale pored njenog kreveta. Princ Vilijam i princ Hari su pozvani da otputuju u Škotsku kako bi mogli da se oproste, iako se u to vreme verovalo da kraljica ima dane, a ne sate života.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike