Navršeno 13 godina od prerane smrti Vere Nešić: "Borila se s karcinomom do poslednjeg časa"

10.01.2024

16:28

0

Poslednji album nazvala je "Bolujem"

Navršeno 13 godina od prerane smrti Vere Nešić: "Borila se s karcinomom do poslednjeg časa"
Copyright Printscreen Youtube/Gold Music TV

Pevačica Vera Nešić preminula je pre 13 godina nakon duge borbe sa kancerom. Lečila se u brojnim klinkama, a preminula je u Americi u 51. godini. 

Za sve to vreme najveća podrška bio joj je suprug Miki sa kojim je provela tri decenije u braku. 

- Vera je preminula 10. januara u Finiksu, u Arizoni. Bol je ista kao i tada, ništa manja. Mi smo 30 godina bili u braku, u kom smo dobili dve ćerke - Katarinu i Emiliju. Išli smo zajedno i u osnovnu školu, obožavala je fudbal, bila je golmanka. Ja sam svirao bubnjeve, ona je pevala. Radili smo po hotelima i restoranima, imali smo programsku muziku - starogradske pesme, romanse, zabavnjake, i tako je to počelo - rekao je Miki pre nekoliko godina.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by dejanbegovic (@dejanbegovic)

 

Pomoć tražili i u Americi

Istom prilikom je opisao kako je izgledalo njeno lečenje, te koje su sve teške situacije zajedno prošli.

- Borila se s karcinomom do poslednjeg časa, tri godine je bolovala. Njeno lečenje je bilo završeno i u Beogradu i u Kragujevcu, pa smo onda došli ovde. To su bili strašni trenuci. Zamislite kad vam lekari kažu: "Potražite nešto drugo, vaše lečenje radioterapijom i hemoterapijom je završeno." Onda smo mi došli ovde kod ćerke Katarine u Ameriku. Obratili smo se za pomoć jednoj Kineskinji, koja je lečila alternativnom medicinom, nekim čajevima i kombinacijom vitamina. Međutim, sve je to bilo kasno. Desetak dana je bila na klinici, odakle je otpuštena na kućno lečenje. U ćerkinoj kući je i preminula.

Velika podrška tokom terapija bile su joj i kolege. 

- Da, jesu. Na prvom sledećem sastanku Saveza umetnika, Vera će dobiti status istaknutog umetnika. Ona je još dok je bila živa trebalo da preda dokumenta za to, ja sam je terao, ali ona je sve to nekako odlagala i govorila da ima vremena, kad joj bude bilo bolje.

 

 

Miki se prisetio i Verinog susreta sa Tošetom Proeskim koji je bio oduševljen njenim izvedbama makedonskih pesama. 

- Jednom su gostovali zajedno i pevali u emisiji uživo, sa orkestrom Ljubiše Pavkovića. Vera je htela je da peva "Zajdi, zajdi" i čak je bila i na probi sa orkestrom. Posle nekih pola sata na probu je došao i pokojni Toše, sa željom da otpeva istu pesmu, ne znajući da je Vera već probala nju. Kad je to čuo, on je želeo da otpeva neku drugu pesmu, međutim, Vera, koja je bila veliki čovek i kolega, odmah je rekla: "Ne, ne, molim te, Toše, ti otpevaj 'Zajdi, zajdi', a ja ću nešto drugo!" Takva je bila moja Vera.

Poslednji album

Osim toga, Vera se odazivala na brojne humanitarne koncerte, a Miki dodaje da u domu imaju preko 150 zahvalnica. 

Poslednji album "Bolujem" snimila je 2006. godine i to malo pre nego što se i zaista razbolela.

- To je album na kojem smo najviše radili. Dragan Aleksandrić nas je zvao i rekao: "Ćero, imam za tebe pesmu." Posle toga smo uzeli i nekoliko pesama od pokojnog Novice Uroševića. Nakon toga se i razbolela.

Printscreen ,,Zvezde Granda"
 

Ćerka učestvovala u "Zvezdama Granda"

Njihova naslednica se pre nekoliko godina prijavila za "Zvezde Granda", a Miki je privatno i blizak sa čelnikom Grand produkcije, Sašom Popovićem. 

- Da, ja njega izuzetno poštujem, mi smo veliki prijatelji. Suzana je naša drugarica i radili smo s njom mnogo godina - rekao je on i dodao: 

- Emilija je dosta kasno počela da se bavi muzikom. Ona je svirala 10 godina klavir, pevala u horu, završila je srednju i nižu muzičku školu. Sada završava solo pevanje u Kragujevcu i sprema se ponovo za "Grand". Dosta me kolega zove zbog nje, interesuju se. Napravila je pauzu s takmičenjem, sad će se opet prijaviti. Ja sam tu pomalo kriv, požurio sam da je posle samo mesec, dva bavljenja pevanjem prijavim za "Zvezde Granda". Nije imala nikakvog iskustva.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike