„Dve nedelje je bila u komi..." Uzrok smrti Lane Toković: Lekari su učinili sve što su mogli, ali već je bio kraj

14.05.2023

14:35

0

Prijatelj pevačice objašnjava i kako je došlo do sepse

„Dve nedelje je bila u komi..." Uzrok smrti Lane Toković: Lekari su učinili sve što su mogli, ali već je bio kraj
Lana Toković - Copyright Youtube screenshot / RTS Pesma Evrovizije

Lana Toković preminula je danas u jutarnjim satima na VMA. Uzrok smrti pevačice, prema rečima jednog njenog prijatelja za „Informer", je sepsa zbog koje je bila upala i u komu. Lekari su, kaže, dali sve od sebe ne bi li je spasili, međutim, „već je bio kraj".

Početkom godine, inače, Lana je imala koronu i tada je ležala u bolnici u Batajnici. Onda, prema daljim napisima, krenuli su i još ozbiljniji problemi.

- Lana je imala težak oblik korone i ležala je u Batajnici. Nikom nije jasno kako je dobila koronu i gde. Mi smo stalno bili uz nju i niko iz njenog okruženja je nije imao. To je ostavilo posledice na njenim plućima pa je zbog toga išla na VMA - kaže prijatelj za pomenute medije.

Zatim, istakao je kako je Lana dobila sepsu, pa je dve nedelje zato bila u komi.

„Danima nisu mogli da joj spuste temperaturu..."

- Na VMA joj je skočila visoka temperatura, nikako nisu mogli da je skinu danima. Dobila je sepsu, lekari su učinili sve što su mogli, ali već je bio kraj. Bila je dve nedelje u komi - kazao je insajder.

Podsetimo, Lana Toković, osnivač grupe „Lana i Aldo“, muzikom se profesionalno bavila od svoje šesnaeste godine. Snimila je preko 40 trajnih snimaka za fonoteku Radio Beograda. Tokom svoje karijere, pisala je i muziku za animirane filmove i reklamne spotove.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike