Ovo je Titova praunuka koja se odrekla prezimena slavnog oca: Danas sarađuje sa majkom, a ovako je pričala o Brozovoj trećoj ženi

01.11.2023

08:30

0

Ona živi u Zagrebu

Ovo je Titova praunuka koja se odrekla prezimena slavnog oca: Danas sarađuje sa majkom, a ovako je pričala o Brozovoj trećoj ženi
Sara Haas i Josip Broz Tito - Copyright Profimedia/Instagram_brozsasa

Porodica nekada najmoćnijeg čoveka u Jugoslaviji - Josipa Broza Tita i danas je često u žiži javnosti, iako se njegovi naslednici sami ne ističu preterano u medijima.

Ipak, Brozova praunuka jedna je od glavnih u familiji koja privlači pažnju. Zove se Sara Haas, a interesantna činjenica je da je mlada umetnica odlučila da promeni prezime. Sarin otac je, inače, glumac Ranko Zidarić, poznat po brojnim ulogama u filmovima i serijama, ali je njegova ćerka odlučila da preuzme prezime Titove treće žene, odnosno svoje prabake Herte Haas.

Printscreen/Youtube/FILMOTOPIA
Ranko Zidarić

Sarađuje sa majkom

Brozova praunuka je scenografkinja, te često ima priliku da sarađuje sa svojom majkom Sašom Broz. Jednom prilikom, mlada umetnica ispričala je zašto se odrekla očevog prezimena, priznajući da joj taj teret nije prijao.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Saša Broz (@brozsasa)

 

- Prezime od prabake nisam uzela samo iz poštovanja prema njoj, nego iz poštovanja prema dvema osobama u porodici za koje znam da im je beskrajno drago što barem neko još nosi prezime Haas. Meni promena prezimena nije nikakva velika promena jer sam za sve uvek Sara, uostalom, nije teško otkriti čija sam - poručila je ranije za Jutarnji list Sara, dok je unuka nekadašnjeg predsednika ispričala još neke detalje porodice Broz.

- Pre dve godine rekla je da želi da se skloni od tereta mog i Rankovog prezimena, te da je odlučila da uzme bakino prezime Haas. Ranko i ja znamo šta znači nositi teret poznatog prezimena, njegov je otac glumac Krešimir Zidarić. Podržali smo je jer smo osetili da joj je došlo prirodno i da to ima smisla - naglasila je Saša tada za Večernji list.

Svoj put gradila odmalena

Inače, ljubav prema umetnosti Titova praunuka imala je od najranijeg detinjstva, a danas je zaposlena kao scenografkinja u Zagrebačkom kazalištu lutaka. Njena majka neizmerno je podržava i bodri, pa je jednom prilikom na svom Instagram profilu napisala:

 

Ovo je Titova praunuka koja se odrekla prezimena slavnog oca: Danas sarađuje sa majkom, a ovako je pričala o Brozovoj trećoj ženi

 

- Sara je svoj put gradila doslovno iz dečjeg krevetića od prve bojice i papira koji je uzela u ruku. Maštovito, zaigrano i bajkovito. Ne pada mi napamet da budem skromna, napravila je efantastičan posao - rekla je povodom prve scenografije koju je Sara uradila za hrvatsko pozorište.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike