Ruška Jakić otkrila kako je zaradila prvi novac, pa se setila upoznavanja sa Titom: On je voleo život, bio je hedonista

01.05.2023

18:32

0

Voditeljka više ne slavi Praznik rada kao što je to nekada činila

Ruška Jakić otkrila kako je zaradila prvi novac, pa se setila upoznavanja sa Titom: On je voleo život, bio je hedonista
Ruška Jakić - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Ruška Jakić ne skriva da je veliki jugonostalgičar, te se sada prisetila kako je upoznala Tita i otkrila na koji način obeležava Praznik rada.

I dalje se seća čuvenog "crvenog pasoša" i koliko je sa njim sveta videla.

- Još uvek sam jako jugonostalgična i to pravo mi niko ne može oduzeti. Fali mi ta široka, velika zemlja. Što reče Zahar: "Jugo, Jugo, volesmo te dugo, te zemlje koje nema..." Ko može meni da kaže da ja nisam u Evropi? Pola sveta sam proputovala s crvenim pasošem. Kad god sam polazila na put, samo su mi govorili: "Čuvaj crveni pasoš da ti ga neko ne ukrade!" Bio je na najvećoj ceni - priča voditeljka.

24sedam/Nenad Vujanović
Ruška Jakić

Prisetila se i učešća na sletu, ali i trenutka kaad je upoznala Tita.

- Jednom sam učestvovala u sletu. Bela suknjica i bluza i crvena marama oko vrata. To je bila najveća počast u to vreme. Ja nisam išla na radne akcije, ali je moj burazer išao. Posle radne akcije išlo se na letovanje. On me je jednom posle radne akcije sa svojim društvom vodio na letovanje u Herceg Novi i to pod šatorima. Oni su se svi družili i radili i besplatno su imali 15 dana na moru - priča Ruška i dodaje:

- Imala sam 17 godina i tada je otvorena štamparija "Politike". Tito je došao u posetu s Jovankom i tačno je stao ispred mene i pokazao prstom na mene. On je voleo život, bio je hedonista. Dao nam je iluziju da i mi možemo da živimo tako. Kad sam otišla u London, nisu ni znali šta je Jugoslavija. Tito i Dubrovnik su bile dve reči koje su otvarale vrata celog sveta.

24sedam/Nenad Vujanović
Ruška Jakić

Prvi novac je, kaže, zaradila radeći kao sekretarica.

- U "Politici" kao sekretarica. Završila sam maturu i upisala fakultet. Zaposlila sam se sa 17 godina. Mnogo sam radila da bih napredovala, ali se od toga dobro i živelo. Od prve plate sam odmah otišla u "Kluz", koji je bio odmah pored "Politike", da kupim sebi odeću i da častim brata, mamu i tatu. Nikada nije bilo pitanje da li ću imati novca za sve. Odatle sam završila dva fakulteta. Za razliku od ovih sadašnjih mladih devojaka koje imaju višak silikona a manjak pameti i talenta. A bila sam 300 puta lepša od njih. Nikad mi lepota nije bila ulaznica za uspeh i sreću.

ATAImages/ A.A.
Ruška Jakić

Praznik će proslaviti radno, a za to ima i razlog.

- Išla sam redovno na uranke na Avalu, ali više ne idem. To više nije to. Ni to društvo, ni to druženje. Proslaviću ga radno, snimam emisiju i tu ću spakovati sve one lepe stvari od "Vardara pa do Triglava" do "Jugoslovenke" - zaključila je voditeljka, piše Kurir.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike