Gde je i šta radi čuveni voditelj Pile? Život ga nije mazio, a u međuvremenu je postao i pisac

31.08.2023

20:50

1

Nikada nije zaboravio svoju prvu ljubav - novinarstvo

Gde je i šta radi čuveni voditelj Pile? Život ga nije mazio, a u međuvremenu je postao i pisac
Zoran Pile - Copyright Instagram printscreen/zoranpile

Popularni televizijski i radijski voditelj Zoran Radojković, domaćoj javnosti poznatiji kao Pile, napisao je svoju prvu knjgu „Pisak u noći”, za koju je i zakazao promociju kroz mesec dana.

Sa suprugom i decom se odselio u Beč, gde je nastavio da gradi svoju novinarsku karijeru, a postao je i pisac. Naime, Pile nikada nije zaboravio svoju veliku ljubav - novinarstvo. Ostao je veran medijima i trenutno radi na jednoj tamošnjoj poznatoj televiziji, a uz to je i izdao prvu knjigu.

Radojković je svoje medijske početke napravio u Srbiji, a trenutno živi i radi u Beču. Najpre je radio na RTV Politika, ali zvanično, prvi kontakt sa novinarstvom je imao na Radio Požarevcu gde je pisao krakte humorističke tekstove i sam ih čitao. Javnost ga je, kasnije zavolela dok je vodio autorske emisije na TV Pink, gde je proveo 15 godina i kako je svojevremeno ispričao tu je i ostvario svoje televizijske snove.

- Radio sam u životu šta sam hteo, znao, mogao. Zarađivao, imao pa nemao. Bio popularan, s lovom, pa bedan i zaboravljen bez love. Prvo nenačitan i glup, ali talentovan i lucidan, pa onda, eto, učeniji i načitaniji. Nikad dovoljno. Ali svestan koliko sam glup i pametan u isto vreme - reči su popularnog televizijskog i radijskog voditelja Zorana Radojkovića. 

U međuvremenu se oženio i dobio je dve ćerke, a nedavno je postao i deda dva unuka. Jednom prilikom je izjavio da mu je neostvareni san da jedri morem i kupi jedrilicu u kojoj će kako kaže da vozi sve prijatelje, ali i neprijatelje. 

Život ga nije mazio, prosao je sito i rešeto. Bio je a ivici siromašta, a okusio je i slast onog najboljeg. Smrt najbližih, oca i majke mu se dogodila upravo dok je vodio program, a on je kako kaže sve to morao stoički da podnese. 

- Jednog dana, usred emisije uživo na Pinku, umro mi je otac, a majka jutro kada sam radio jutarnji Balkan.net. I tada ne možeš naći zamenu za živi program. Crna majica i na posao. Ne dao vam bog da to proživite. Eto. Odu, sahrana, Koraćica, groblje, sve po običajima, ispod lipa. Lepo mesto. Eto, sad sam reko gde ću i ja - ispričao je ranije Pile za Kurir. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike