Čuveni jugoslovenski voditelj doživeo moždani udar: Oglasila se njegova supruga

17.10.2022

09:22

0

Autor: Marija Mitić

Devedestjednogodišnji Saša Zalepugin se trenutno nalazi u induciranoj komi

Čuveni jugoslovenski voditelj doživeo moždani udar: Oglasila se njegova supruga
saša - Copyright Printscreen/YouTube/Hrvatska radiotelevizija

Čuveni jugoslovenski voditelj i novinar, Saša Zalepugin (91) doživeo je moždani udar. Kako prenose hrvatski mediji, devedestjednogodišnji voditelj se nalazi u induciranoj komi, a njegova supruga je jako zabrinuta.

 Sašina supruga Tihana Harapin Zalepugin oglasila se za Jutarnji.hr, pa ispričala kako se sve odigralo, te otkrila u kakvom je stanju njen suprug.

 - Našla sam ga ujutru, kad sam se probudila. Bio je na kolenima, pokušavao je da ustane i dozove me - priča Tihana koja je ubrzo pozvala Hitnu pomoć koja je legendarnog televizijskog urednika odvezla na zagrebačko Rebro, gde je ustanovljeno da je pretrpeo moždani udar. Nakon intervencije, doktori su ga, kako bi mu olakšali oporavak, stavili u induciranu komu.

- Bila sam kod njega u bolnici u nedelju popodne. On sada spava. A ja se molim i preklinjem da on, kada se probudi, opet bude moj Saša - ispričala je kroz suze.

Ona se potom oglasila i na društvenim mrežama.

- Danas sam sena sebe same – Saša moj - napisala je ona na Fejsbuku.

Printscreen/YouTube/RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal
Saša Zalepugin

Podsećanja radi, Saša Zalepugin je u svojoj dugoj i uspešnoj karijeri intervjuisao Sofiju Loren, Frenka Sinatru, RIčarda Niksona i mngoge druge. Sa svojom emisijom „Nedeljno popodne“, emitovanom na zagrebačkom kanalu JRT-, napravio je revoluciju zabavnog programa.

Bio je glavni uredniki RTV-a Zagreb do 1978. godine, a četiri godine za redom je bio proglašen za najpopularnije TV lice.

Tihana i Saša u braku su više od 30 godina. Upoznali su se na jednoj modnoj reviji na Hvaru 1975. godine, a u braku su dobili sina koji je član benda „Plavi orkestar“.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike