Karijerni put Dragane Kosjerine: Bila je top model, bavila se sportskim novinarstvom, a danas je deo zabavnog programa RTS-a

12.01.2023

09:31

1

U Beograd je došla sa pet godina, a prve značajne korake u Karijeri napravila je sa 17 godina

Karijerni put Dragane Kosjerine: Bila je top model, bavila se sportskim novinarstvom, a danas je deo zabavnog programa RTS-a
Dragana Kosjerina - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Dragana Kosjerina nosi titulu jedne od najlepših voditeljki, a o njenom poreklu i karijernom putu se malo zna.

Danas je urednik i voditelj na Radio-televiziji Srbije, a svoje prve televizijske korake napravila je na televiziji „Sport Klub“ gde je izveštavala o sportskim aktuelnostima i tu se zadržala tri godine od 2011. do 2014. godine.

Dragana je rođena je 1987. godine u Sarajevu, odakle se sa 5 godina preselila u Beograd. Najpre se bavila manekenstvom, a nakon niza uspeha zahvaljujući nesvakidašnjoj lepoti, 2004. je osvojila titulu Miss Teen i bila je jedan od top modela agencije Models.

Printscreen RTS1
Dragana Kosjerina

Kako je imala veliku želju da postane stomatolog, završila Zubotehničku školu kao odličan đak, ali ambicije su je odvele na drugu stranu. Pokušala je da upiše psihologiju na Filozofskom fakultetu, ali kako nije u tome uspela, upisala je Fakultet za kulturu i medije, na kojem je uspešno diplomirala, a potom završila master akademske studije pri UNESCO katedri za kulturnu politiku i menadžment pri Univerzitetu umetnosti u Beogradu.

Godina 2014. je takoreći prekretnica u njenoj karijeri. Tada je dobila poslovnu ponudu od Nikole Mirkova, V.D. Direktora Radio televizije Srbije koju je prihvatila i tako je postala deo Zabavnog programa RTS-a.

ATAImages/ Antonio Ahel
Dragana Kosjerina

Kosjerina je i osam godina kasnije ostala verna ovoj medijskoj kući. U okviru Zabavnog programa bila je angažovana i u sportskoj i u zabavnoj redakciji. Najpre, u emisijama „Sportski dnevnik“, a potom i „Nedeljno popodne“. Danas je isključivo vezana za zabavni program RTS-a.

Na RTS-u trenutno vodi kviz „Ja volim Srbiju“ i emisiju „Luda noć“. Voditeljka Jutarnjeg programa je bila sve od 2016. godine pa do kraja 2019 godine.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike