Viki Miljković je ova pevačica bila veliki idol: Razne sam marame vezivala, trake, samo da budem kao ona!

29.07.2023

20:50

0

Tada, o poslu kojim se danas bavi tek je bila samo maštala

Viki Miljković je ova pevačica bila veliki idol: Razne sam marame vezivala, trake, samo da budem kao ona!
Violeta Viki Miljković - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Govoreći o svojim počecima, te ranom detinjstvu, Viki Miljković je naglasila kako je uvek maštala o tome da postane pevačica. Njeni su se protivili, za nju su imali daleko drukčije planove, ali ona je uspela svoje „da istera" i doživi ogroman uspeh. 

Kao devojčici, Lepa Brena bila joj je idol i mnogo šta je radila, samo da bude kao ona. 

Lepa Brena, ATAImages/Antonio Ahel
 

- Ja sam od svoje treće ili četvrte godine pevala u kući, navlačila mamine štikle, raznorazne marame vezivala, stavljala traku oko glave da budem Lepa Brena i maštala da budem pevačica - ispričala je Violeta, piše „Grand", a ona je nastavila o tome kako nikada nije sumnjala u svoje snove, čak i onda kada je vrlo dobro znala da i nema neku podršku roditelja. 

- Upisala sam i gimnaziju i srednju muzičku jer je moja želja bila srednja muzička, ali tata nije bio za to. On je voleo da ja završim gimnaziju, pa da studiram medicinu, ali ja to ne podnosim i srećna sam što to nije bilo po njegovom, nego po mom. Ne bih mogla da radim nešto što ne volim - objasnila je danas i poznata mentorka iz „Zvezda Granda". 

Inače, njen brat takođe je veoma talentovan - on svira harmoniku i važi za jednog od najboljih u svom poslu. Na njega je svojevremeno dosta pažnje „otišlo", dok je ona, s druge strane, na sve načine pokušavala da tek uđe u muzički svet. 

„Želja je bila sve jača!"

Viki Miljković, M.M./ATAImages
 

- Moj brat je prvo krenuo da svira harmoniku. On je jako talentovan i dan-danas je jedan od najboljih harmonikaša u državi. Krenula sam da sviram harmoniku, nije bilo bitno kako, samo da uđem u svet muzike. Moj otac je video da to nije instrument za devojčicu, onda sam se prebacila na pevanje. Prvo je to bilo bezazleno, ja u kući pevam, kad je moja želja krenula da biva sve veća i jača, tata je prvo bio protiv toga, a onda me je baš podržavao i bio mi je velika potpora u životu - ispričala je Miljkovićeva, koja se sa već oko 13 godina latila mikrofona i pred publikom, te pevala na raznim okupljanjima i veseljima. 

- Ja sam bila mršavica jedna mala, koju nisu mogli ni da vide, postave me na jednu stolicu, ja se popnem pa me vide. Nisam birala priliku, samo da ima više od dvoje ljudi koji će mene da čuju i ja sam maštala da ću biti velika zvezda, nikada nisam gajila ambicije samo da pevam - otvorila je dušu ona. 

Porodicu Miljković posećivala su razna velika muzička imena, snage su i te kako bile uložene u obrazovanje njenog brata, međutim, Viki je bila toliko uporna da je uspela da privuče pažnju jednog od njih - koji se zatim i založio za nju i rešio da joj prokrči put ka zvezdama.

- U jednom momentu je bio koncert u hali „Čair" u Nišu, između ostalih koji su došli kod mog oca na kafu došao je i Riki Lugonjić i, ja nekako iz prikrajka, „jel mogu ja samo jednu pesmu da otpevam?“ Krenem k'o zapeta puška, nisam znala šta je dvojka tad. Riki Lugonjić je ustao i rekao: „Ja ću ovom detetu pomoći samo da stignem u Beograd. Učo, jel ti meni daješ dozvolu da pregovaram za ovo dete?“

Nekoliko meseci kasnije, zajedno s ocem je otišla u Beograd, na sastanak sa sada pokojnom Marinom Tucaković, pišu dalje pomenuti mediji. Ostalo je - istorija. 

Marina Tucaković, ATAImages/Antonio Ahel
 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike