Svi bruje o pismu koje je Šinejd O'Konor uputila Majli Sajrus: Tako ti ništa dobro ne sleduje, samo ogromna šteta (VIDEO)

28.07.2023

19:55

0

Od brige nije mogla, a da joj nešto ne poruči, posle svega

Svi bruje o pismu koje je Šinejd O'Konor uputila Majli Sajrus: Tako ti ništa dobro ne sleduje, samo ogromna šteta (VIDEO)
Šinejd O'Konor - Copyright Profimedia

Posle smrti čuvene Šinejd O'Konor i otvoreno pismo koje je ona svojevremeno uputila mlađoj koleginici Majli Sjarus ponovo je postalo viralno. Karijera Šinejd, inače, svakako je bila ispunjena i raznim dramama, a ova je osvanula u tamošnjim medijima najpre 2013. godine, kada je Majli kazala za „Rolling Stone" da je njen hit „Wrecking Ball" bio prilično inspirisan pesmom „Nothing Compares 2 U".

Ona se u spotu za ovu numeru, između ostalog, ljuljala golišava na kugli, a i kompletna priča nije se mnogo dopala Šinejd, pa je na sve odgovorila otvorenim pismom koje je uputila Majli preko svog sajta (sineadoconnor.com), naglasivši da „to čini u duhu materinstva i sa mnogo ljubavi".

Sada, mnogi su oni koji se polako, ali sigurno, prisećaju kako je kantautorka i posavetovala nekadašnju Hanu Montanu. Njene reči prenosimo vam u celosti.

Majli Sajrus, Profimedia
 

- Draga Majli, nisam htela da pišem ovo pismo, ali danas sam izbegla toliko telefonskih poziva raznih medija da prokomentarišem to što si rekla za „Rolling Stone", da je tvoj spot za „Wrecking Ball" napravljen tako da bude sličan „Nothing Compares"... Da moram ovo da kažem, u duhu materinstva i sa mnogo ljubavi - počela je ona, pa dodala:

- Izuzetno sam zabrinuta za tebe, što te je okolina navela ili ohrabrila da veruješ da je na bilo koji način „kul" biti go i lizati čekiće u spotu. Time samo možeš da „zamažeš" svoje prave sposobnosti, tako što ćeš dozvoliti da te podvode, bilo u poslu ili van njega. Danas-sutra to ništa dobro neće moći da ti donese, samo štetu. Ovime ni na koji način ne hrabriš ni sebe, a ni bilo koju drugu mladu ženu; porukom da (treba da) te cene više jer si privlačna, a ne zato što si očigledno talentovana. Drago mi je da sam ti kakav uzor i nadam se, zato, da ćeš pažljivo poslušati moje reči.

- Boli industriju uvo za tebe, za sve nas. „Prostituisaće" te maksimalno i na vrlo podmukli način navesti da misliš da je sve to bila tvoja ideja. A kada „zaglaviš" na rehabilitaciji zbog svega toga, oni će da se sunčaju po jahtama kupljenim od para koje su zaradili prodajući tvoje telo. Ti ćeš se, sa druge strane, osećati veoma usmaljeno...

 

 

- Čak i muškarci koji „zevaju" tebe, ni njih nije briga, ne dozvoli da te lažu. Mnoge su žene koje su požudu pobrkale s ljubavlju. Ako te samo žele, za (pravu) tebe ih je u stvari baš briga. Jer im ti deluješ (tako) kao da te je samu za sebe, isto, baš briga... I kad zaposliš ljude koji su okej s time da te tako eksploatišu, njih je takođe za tebe baš briga. Da, sugerišem to, da te je briga za samu sebe. To mora da se promeni. Zaštiti sebe, divnu mladu damu. Ovaj svet je opasan. Ne „guramo" zato ćerke da njime hodaju gole, jer tako samo postaju plen za životinje i one koje su i manje od toga - pisala je ona i vrlo oštro, ali je bilo i te kako jasno da nije osporava njen talenat.

- Ne treba ti da od tebe prave prostitutku u ovom poslu - naglasila joj je bila Šinejd, pa dodala i kako treba ozbiljno da obrati pažnju na to kakvu poruku šalje mladima.

Na sve to, međutim, Majli je odgovorila - tako što je na svoj Tviter nalog prenela sve molbe koleginice da joj se nađe pomoć, da poradi na svom mentalnom zdravlju. Takođe, podelila je i fotografiju Šinejd na kojoj ona cepa fotografiju pape, što ju je svojevremeno umalo koštalo i čitave karijere:

 

 

O'Konor je zatim nastavila pismo s još nekoliko sličnih, međutim drama je bila zaključena tek mesecima kasnije, pošto je Majli u jednoj emisiji istakla kako je „njen veliki fan i da je veoma poštuje", ponovila da ju je ona inspirisala za spot, pa istakla kako sve ostalo „više nema ni veze, jer je sve sada u redu".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike