Zbog ovog poteza je Šinejd O'Konor izazvala mržnju miliona širom sveta: U programu uživo učinila nešto što ju je koštalo karijere (VIDEO)

26.07.2023

22:02

2

Popularnost joj je naglo opala nakon ovog snimka

Zbog ovog poteza je Šinejd O'Konor izazvala mržnju miliona širom sveta: U programu uživo učinila nešto što ju je koštalo karijere (VIDEO)
Šinejd O'Konor - Copyright Tanjug/AP PhotoAntonio Calann

Čuvena kantautorka iz Irske, Šinejd O'Konor, sinoć je preminula u 56. godini, usled borbe sa mentalnim zdravljem. Milioni širom sveta su je upamtili po potezu koji je šokirao planetu.

Šinejd je 3. oktobra 1992. godine izazvala opšti gnev javnosti kada je tokom gostovanja u emisiji "Saturday Night Live", pocepala fotografiju pape Jovana Pavla II i rekla da se treba boriti protiv zlostavljanja dece u katoličkoj crkvi.

Ne obaveštavajući nikoga o svojoj nameri, nakon izvođenja a kapela verzije pesme "War", legendarnog Boba Marlija, O'Konorova je izvadila fotografiju pape Jovana Pavla Drugog i pocepala je uživo pred kamerama, što detaljnije možete pogledati u videu koji sledi.

U momentu cepanja fotografije, pevačica je imala snažnu poruku za javnost.

- Borimo se protiv pravog neprijatelja - poručila je pevačica.

Ovaj potez je bio znak protesta O'Konorove, čime je želela da digne svest naroda i skrene pažnju na to da katolička crkva prikriva zlostavljanje dece. Celog života je pokušavala da zadovolji pravdu.

Ovim činom u programu uživo, Šinejd je razbesnela milione i izazvala lavinu negativnih komentara, zbog čega joj je naglo opala popularnost, a karijera je polako počela da joj se gasi.

Uprkos svemu, O'Konerova je uvek isticala da se ne kaje zbog kontroverznog performansa, štaviše, govorila je da je to jedna od najbojih stvari koje je uradila tokom višegodišnje karijere.

Tanjug/AP PhotoCollin Reid
Šinejd O'Konor

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike