Dragana Katić o teškim životnim situacijama: Obratila se i psihologu! Nezadovoljstvo ne može da se reši botoksom

07.06.2023

22:27

0

Voditeljka ističe da je veoma bitno mentalno zdravlje

Dragana Katić o teškim životnim situacijama: Obratila se i psihologu! Nezadovoljstvo ne može da se reši botoksom
Dragana Katić - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Voditeljka Dragana Katić je bez ikakvog ustručavanja priznala da je tražila pomoć psihologa u određenim trenucima života, kada nije mogla da se izbori sa situacijama koje su je zadesile.  

- Kontrola stresa, razvoj uma, ukratko rečeno, to je prva stvar koju smo zapamtili kada smo otišli, ja sam bila u toj nekoj drugoj grupi pre nekih trideset godina, više i ne znam koliko. Ja sam otišla na preporuku prijatelja pre svega moje jako dobre prijateljice Merime Njegomir, ona mi je malo pričala o tome, jer je bila u prvoj grupi - kazala je ona i dodala:

- Uvek sam bila sklona da negde istražujem dušu. Valjda kroz toliko čitanje knjiga i kroz svo to pisanje i kroz te pokušaje pisanja mi je jako bilo interesantno da se bavim čovekom sa te strane, da razmišljam o njegovim osobinama, karakteru, šta gde stvara, kako se stvara... Završila sam to i silva metod mi i dan-danas pomaže jer sam memorisala te neke stvari. Pomaže mi u situacijama koje su panične, koje su kritične, da se priberem, da kontrolišem disanje, da prihvatim, da shvatim, da stojim, da se ispravim, da naučim pravilno da želim - ispričala je Dragana Katić. 

ATAImages/Amir Hamzagić
Dragana Katić

Katićeva ističe da nije protivnica estetskih korekcija i metoda ulepšavanja, ali ipak ističe, da je mentalno zdravlje na prvom mestu.

- Žene ne treba da imaju dilemu u tome, treba da imaju jedinu dilemu da li će preterati ili neće.  Možda će ružno zvučati da kažem to može svako sebi da priušti. Ne može svako sebi da priušti. Vraćamo se na onu priču koju sam s početka govorila kada sam ja bila u teškoj finansijskoj situaciji, pa sam eto pribegla nečemu čemu sam pribegla da bih se izvukla i uspela sam, ali tako isto može da se nađe način kako to sebi da priuštite, i ako imate mogućnosti, treba to sebi da date. Ali, prvo sebi treba da priuštite mentalno zdravlje onda ćete lako da prihvatite i sve druge promene jer je to nekako početak svega - priča voditeljka i ističe: 

ATAImages/Antonio Ahel
Dragana Katić

 

- Nezadovoljstvo ne može da se reši botoksom i hijaluronom. Mržnja, bes, neprijatna emocija i analize koje vode tamo gde ne treba da vode, te besomučne samoanalize, botoks, fejslifting, operacija kapaka, to ne može da reši, prvo tu negde uraditi nešto sa sobom, negde prihvatiti da starite, ja još uvek nisam prihvatila, ali gledam na koji način mogu sebi da pomognem, gledam način na koji ću se ja lepše osećati, jako mi je važno - ispričala je Dragana Katić u emisiji Na terapiji sa „Slavicom Đukić Dejanović”. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike