"Normalno je da osetiš bol, tugu, nemoć, pad..." Dragana Katić ne krije da posećuje terapeuta: Prenela sam to i na decu

25.08.2022

11:00

0

Autor: Marija Mitić

Voditeljka je stručnu pomoć prvi put potražila u teškim životnim trenucima, odnosno nakon gubitka roditelja

"Normalno je da osetiš bol, tugu, nemoć, pad..." Dragana Katić ne krije da posećuje terapeuta: Prenela sam to i na decu
nikad_nije_kasno_22092021_0017 - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Voditeljka Dragana Katić već dugi niz godina radi na Grand televiziji, kao vodteljka pevačkog takmičenja "Nikad nje kasno". Ovog leta se pisalo da je odlučila da promeni posao, odnosno da će preći na drugu televiziju, a Dragana kaže da ne vidi razlog za takvim naslovima u novinama.

 - To je više pitanje za novinare. Bila sam na odmoru kad sam dobila tu vest i nisam imala objašnjenje. Ja sam u ‘Grandu’ i ništa ne menjam - kaže Dragana.

Poznata voditeljka je inače pristalica odlaska kod terapeuta, čiju je pomoć potražila u teškim životnim trenucima, odnosno nakon gubitka roditelja. Ovu naviku za negovanje mentalnog zdravlja, prenela je i na svoje sinove.

 - Kada potražite stručnu pomoć, učinili ste prvi korak: priznali ste sebi da ste nemoćni. To je i početak rešenja. Uvek sam za takvu vrstu pomoći i prenela sam to i na decu. Kad je jedan od mojih sinova bio na životnoj raskrsnici, kad se svašta spustilo na njegova nejaka pleća, ja sam ga naterala da potraži stručnu pomoć. To je urodilo plodom. Ali, videli su da sam to radila i ja kad sam se našla u tesnacu. Sve sam podelila s njima, namerno. Nisam glumila hrabrost, da sve mogu. Mi dajemo primer svojoj deci, ne rečima već delima.

ATAImages/Antonio Ahel
Dragana Katić

- Nije bitno što je u pitanju nepoznat čovek, već to što je stručan. Nisam imala problem da svojim bliskim prijateljima kažem gde sam zaglavljena. Normalno je da osetiš bol, tugu, nemoć, pad u životu. To su zdrava osećanja, to je ljudski. Ne možeš stalno sebi da govoriš: 'Budi jak, digni se, to će proći...' Znamo da će proći, ali kako? Kakve će biti posledice? Hajde da sprečimo neke procese tokom tugovanja. Ja se svojih osećanja ne stidim, kao ni 'šlajfovanja'. Ali biram kome ću da ih kažem, da se otvorim. Nema veze da li ste u drugoj polovini ili pri kraju života, morate pokušati da se rešite patnje. Meni je važno da mi stručno lice prija i da osetim kako može da mi pomogne. Tako se i desilo. A postoje i medikamenti koji mogu da pomognu! Ne treba bežati ni od njih - rekla je ona.

Voditeljka se osvrnula i na estetske zahvate, za koje ne krije da je pristalica. Međutim, iako je imala tek jedan invazivan zahvat, pojavili su se komentari da je preterala.

 - Ne znam o čemu se radi. Rekla sam sve što sam radila na sebi. Nije nelogično da sa 57 godina nemam bore. Moja genetika je dobra, ali ne može toliko da prkosi prirodi. Ali, ljudi veoma imaju potrebu da povrede druge ljude. Nemam problem s negativnim komentarima, ali imam s neumesnim, nepristojnim i vulgarnim. Takve stavim na blok. To što će neko da piše kako sam plastična, izoperisana - nije problem. Stvarno na svom licu nisam radila ništa osim kapaka. Pre 17 godina u intervjuima sam rekla sve, čak i ime lekara. Danas radim agresivnije tehnike jer ulazim u drugi životni level, potrebno je više igala. Ne može neko da ti sada izmasira lice, staviš ujutru i uveče kremu i očekuješ da izgledaš besprekorno. Sve to činim zbog sebe. Ja se sebi tako dopadam, a nikada ne bih nekoga tako komentarisala. Kada sedim s drugaricama, nikoga na taj način ne tumačim niti o njemu pričam - kaže Dragana i dodaje:

Instagram printscreen/dragana_katic
Dragana Katić

- Ja ne koristim na fotografijama ni filtere, ni fejsap, čak ih i nemam. Što se i vidi. I nemam nikakav problem. Ako će neko da potroši vreme pišući da sam ružna, ovakva, onakva, to nije moj problem. Ja sam javna ličnost, ponudila sam sebe na televiziji, društvenim mrežama, pa neka pišu šta hoće. Blokiraću samo preteći i vulgaran sadržaj. Neću brisati onog koji smatra da ne izgledam lepo. Ja uopšte ne mislim tako. Ponudila sam, izvoli - pucaj.

Naša poznata voditeljka je nedavno napunila 57. godina, a kaže da velikih želja nema.

 - Svakog jutra imam izjave zahvalnosti u vezi s prethodnim danom. Naučila sam da prepoznajem stvari koje mi se dese makar to bilo i 20 pročitanih strana knjige, jedan telefonski poziv... Na svemu se pojedinačno zahvalim. To važi i za moj rođendan. Neke epohalne želje nemam, ide to s godinama, mudrošću. Dan po dan. Takav je život i takve su želje - zaključila je ona za domaće medije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike