Željko Samardžić o ćerkinom povlačenju sa scene, pa prijateljstvu sa Đokovićima: Sve je došlo spontano!

04.06.2023

17:25

0

Jelenu i Novaka izuzetno ceni i poštuje, kao i oni njega

Željko Samardžić o ćerkinom povlačenju sa scene, pa prijateljstvu sa Đokovićima: Sve je došlo spontano!
Željko Samardžić - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Otkako je Jelena Đoković zapevala na koncertu Željka Samardžića, o tome gotovo da i ne prestaje da se priča. Osvrnuvši se na taj događaj, pevač s osmehom objašnjava kako mu je porodica teniskog asa i te kako draga, nakon čega se nadovezao i na povlačenje iz javnosti njegove ćerke Minje, te trenutno stanje na estradi i brojne, mlade kolege.

Jelena Đoković, Marija Mladjen/ATAImages
 

- Svi moji koncerti su bili spontatni. Prijatelj sam sa porodicom Đoković. Pevao sam na veseljima i Novaku i Jeleni, kao i kada se njegov najmlađi brat Đorđe ženio. Novaka jako volim. Sve se odigralo spontano. Jelena mi se javila da je baš tog datuma u Beogradu i odmah smo napravili mesto za nju. Razdragana se popela na scenu zajedno sa mojom ćerkom Minjom. Prijatno me je iznenadila, Jelena je divna osoba - ističe Željko za jedne medije, pa na pitanje kako posmatra novi talas mladih muzičara na sceni, odgovara:

„Imaju moju podršku!"

- Podržavam mlade muzičare koji pevaju drugačiju vrstu muzike, ali sam isto tako primetio da na mojim koncertima ima dosta mladog sveta. Kada dođu u fazu zaljubljivanja, okreću se mojim pesmama. U svakom pogledu je pesma presudna. Poštujem sve što rade mladi. Sada im je veća mogućnost, jer postoji internet i drugačije je vreme došlo. Vidim da su popularni među generacijom mojih unuka - poručuje Samardžić, koji uvek voli da se odazove pozivu Žike Jakšića i bude član žirija emisije „Nikad nije kasno".

Željko Samardžić, ATAImages/Marija Mlađen
 

- Nikada nisam odbio poziv idejnom tvorcu projekta „Nikad nije kasno", Žiki Jakšiću. Ima dosta dobrih pevača. Čak sam i ja u nekim situacijama zvao Žiku da urgira za one za koje sam znao da dobro pevaju. Puštao ih je na moje poverenje. Nikad nisam odbijao duete. Presudna mi je bila pesma. Bitno je da pevač dobro peva. Uradio sam dosta dueta sa nepoznatim pevačima, ali i mlađim i starijim kolegama - kazao je Samardžić, pa dodao kako njegova Minja nije odustala od muzike.

Samo se tek - malo povukla iz javnosti.  

- Ne mogu reći da je odustala. Muzika u njoj živi. Minja je u svom svetu i ja to poštujem. Godinu dana je već majka, rodila je prelepu Anđeliju i uglavnom se sada bavi sa svojim detetom. Priprema mnogo pesama i nadam se da će to što pre ugledati svetlost dana. Minja živi za umetnost i ona to posmatra na taj način. Snima za njeno zadovoljstvo, ne treba navaljivati i insistirati na tome da bilo šta pusti u javnost samo da bi izašlo.

Samardžić je, inače, dugi niz godina u braku sa suprugom Majom, a skoro sve njegove pesme pevaju o ljubavi.

„Srodne duše uvek nađu svoj put..."

- Definicija ljubavi je vrlo jednostavna. Sve nas je ljubav stvorila i samo nas ona može održati. To je nešto što sve nas opkrožuje. Treba da živimo za tu reč i da je slavimo. Romantika u svakome spava. Relativno je kada će se kod koga probuditi osećaj za voljenje. Divan primer daju mladi ljudi koji se zaljubljuju. Treba osećati ljubav u pravom smislu te reči. Ljubav na prvi pogled se desi ponekad, ali bude prolazna stvar. Kada neko žarko želi da upozna nekoga, prođe određeno vreme kada se upoznaju, a onda poruče: „Šteta što nismo jedno za drugo“, kao što kaže moja pesma. Zaključak je da srodne duše uvek pronađu svoj put.

Sa druge strane, pevač priznaje da osmehu unuke Anđelije ne može da odoli.

 

 

- Slab sam na unuku Anđeliju. Ona nam je trenutno najmlađa u porodici. Svi smo vezani za nju, jer nam je sada došla kao najmlađa u familiji - objasnio je on.

(Blic)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike