Advokat Nataše Šavije o Karićevom puštanju iz pritvora: On je priznao krivično delo

01.06.2023

11:09

0

Peković ističe da veruje u ispravnu odluku suda

Advokat Nataše Šavije o Karićevom puštanju iz pritvora: On je priznao krivično delo
Nataša Šavija - Copyright 24sedam/D. Božović

Jakša Peković, advokat pretučene starlete Nataše Šavije ne krije nezadovoljstvo zbog puštanja Stefana Karića na slobodu, posle Šavijine prijave da ju je rijaliti igrač pretukao. 

Karić se, sumnjiči da je Nataši Šaviji teške telesne povrede naneo 30. aprila na jednoj svadbi. Nekoliko dana nije bio dostupan, a onda se 3. maja u pratnji svog advokata predao se policiji, nakon čega mu je određen pritvor od mesec dana. 

24sedam/D. B.
Nataša Šavija

- Iskreno sam zgrožen činjenicom da je pritvor ukinut. Verujemo u instituciju suda i da će pravda na kraju biti zadovoljena. Kroz medije se relativizuje povreda koju je moja klijentkinja pretrpela, a s druge strane smatramo da je osumnjičeni priznao krivično delo na način kako je izneo odbranu, osim mehanizma nastanka povrede, jer mehanizam povređivanja u potpunosti isključuje bilo kakav "šamar" Nataša je zadobila povrede baš onako kako ih je ona opisala, zatvorenom šakom stisnutom u pesnicu - kaže Jakša Peković. 

Podsetimo, Stefan Karić je izjavio da je između njega i Šavije "bilo koškanja" te da joj je udario jedan šamar, ali da ne zna "kako su nastale teške povrede koje je zadobila i za koje je priložila lekarsku dokumentaciju.

ATAImages/ Antonio Ahel
Stefan Karić, Nataša Šavija

- Iskreno, devojka verovatno pored svega što joj se dogodilo može da izjavljuje svašta. Žao mi je kako joj se to dogodilo. Povreda sa okom, to ne znam kako joj se desilo. Mi smo imali koškanje, stvarno ne znam kako je povredila oko. Traje suđenje, dali smo izjavu i ona i ja, ja ne mogu bez advokata da dajem informacije. Tokom celog dana smo se čuli, ona me je pitala da ide sa mnom, ja sam malo popio, rekao sam joj da dođe. U jednom momentu je moj drug izašao po nju, ona se naljutila zbog toga. Onda pošto joj nisam pružio toliko pažnje, ona je počela da histeriše i da vileni, to je bilo u toaletu - kazao je Karić i dodao: 

- Jeste bilo koškanje, ona je meni lupila šamar i ja njoj, ali nisu to sada neki udarci da ja mogu nekg na taj način da povredim. Ja nikad nisam bio ranije nasilan, žao mi je, ima pravo da priča to i da bude besna. Njoj se to desilo što se desilo, posle toga ona se vratila na proslavu, posle toga šta je radila, ja ne znam - dodaje on.

S druge strane, Šavija i njen advokat veruju u ispravnu odluku suda.

ATAImages/Antonio Ahel
Nataša Šavija

 

- Ponovo navodim da verujemo u sud i da ćemo ovo zajedno izgurati do kraja, ne samo zbog Nataše nego zbog svih, devojaka, žena, majki, ćerki u Srbiji da jednom za svagda prestane nasilje nad ženama - izjavio je advokat Jakša Peković za Kurir.

U intervjuu za 24sedam, Šavija je istakla će Karića goniti sve dok ne bude dobio zadovoljavajuću kaznu.

- Znala sam da će biti pušten posle mog saslušanja. Takav je tip pritvora, dakle isključivo da ne može da utiče na mene i svedoke. Čeka nas suđenje dalje. On će sada da se brani sa slobode, takva je procedura. Nije mi svejedno posle onog što je uradio. Neću da optužujem nikog unapred, ni za šta, ali pošto sam preživela to što sam preživela od njega, imam posttraumatski stresni poremećaj, što je psihijatar ustanovio, tako da razvijam svakakve filmove u glavi. Nadam se da su mi to samo tripovi.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike