"Video je ubistvo žene" Tanja Savić zabrinuta nakon traume koju je doživeo njen sin: Satima sam ležala kraj njega

28.05.2023

17:38

0

Pevačica se teško nosi sa izazovima koje nosi vaspitavanje dece

"Video je ubistvo žene" Tanja Savić zabrinuta nakon traume koju je doživeo njen sin: Satima sam ležala kraj njega
Tanja Savić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Pevačica Tanja Savić u svom poslednjem intervjuu progovorila je o sinovima, njihovom odrastanju i izazovima sa kojima se susreće kao samohrana majka.

Savićeva smatra da su internet i moderne tehnologije umnogome doprinele otuđenju, nasilju i problemima sa kojima se društvo danas susreće.

- Žalosno je šta je internet učinio. To je najveći problem današnjice. Svi smo okupirani društvenim mrežama. Lakše je da se ne vidiš sa nekim, pustiš glasovnu poruku i misliš da je to-to. Moramo posebno u tom haosu da se posvetimo svojoj deci. Ja svakog dana razgovaram po sat vremena sa njima o tome šta im se danas dešavalo, da li ih neko zadrikuje, kako razmišljaju... To naše okupljanje ja u šali nazivam "krizni štab" - rekla je Tanja.

ATAImages/ M.M.
Tanja Savić

Pevačica smatra da deca danas, nemaju kvalitetno detinjstvo baš zbog modernih tehnologija koje im plasiraju sadržaj koji uglavnom nisu adekvatni za njih.

- Pre neko veče moj stariji sin nije mogao da zaspi od uznemirenja. On nema nalog na društvenoj mreži TikTok, ali je prosto algoritam njemu nametnuo neke video snimke koje je on, kao znatiželjno dete, pogledao. Konkretno došao je do video snimka mučenja i ubijanja ženske osobe, što ga je neverovatno uznemirilo. Video je bukvalno bio kao neka scena iz horor filma, sa sve vriskom... Strašno! Taj snimak je posle toga banovan i obrisan. Ja sam pokušala da mu objasnim da ne sme da gleda takve stvari, da ne lista i ne otvara stvari koje mu se nametnu, te da mora jako da pazi. On je sve to razumeo, ali eto... Mogu samo da zamislim koliko je to ljudi videlo. Ležala sam sa njim puna dva sata i pokušavala da mu objasnim i zaštitim - rekla je Tanja.

Ona se dotakla nasilja u školi i istakla da je i njeno dete pretrpelo određeni vid nasilog ponašanja od strane drugog deteta.

- Moj stariji sin mi je ispričao da ga je neki dečko opsovao. Pitala sam ga šta je on uradio povodom toga, a on je odogovorio;'' Ja sam mu vratio istom merom, opsovao sam ga jer sam muškarac''. Onda sam mu objasnila da to ne treba da čini, da onda postaje isti kao i ta osoba koja je to izgovorila, i da je samo trebalo da ignoriše i ne komentariše ništa - zaključila je Tanja u emisiji "Premijera".

ATAImages/Antonio Ahel
Tanja Savić

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike