Tina Tarner je tri puta pevala u Beogradu: Poslednji put je imala osećaj kao da je kod kuće, otkriveno i zašto

24.05.2023

21:36

0

Osoba koja je organizovala njen poslednji koncert u srpskoj prestonici otkrila detalje

Tina Tarner je tri puta pevala u Beogradu: Poslednji put je imala osećaj kao da je kod kuće, otkriveno i zašto
Tina Tarner - Copyright AP Photo

Pop diva Tina Tarner preminula je u 83. godini, u svom domu u Švajcarskoj. Nešto starije generacije sigurno se sećaju da je legendarna pevačica čak tri puta pevala u Beogradu. 

Prvi put je pred ovdašnjom publikom nastupala 1974. godine, zajedno sa svojim tadašnjim mužem Ajkom Tarnerom.

Drugi put je došla samo četiri godine kasnije, u jednom od najgorih perioda u svom životu. Naime, ona se tada već rastala od Ajka, koji ju je maltretirao i bio nasilan prema njoj, te se u to vreme oporavljala od svega što je prošla sa njim.

Profimedia
Tina Tarner

Poslednji put je u srpskoj prestonici nastupila 1990. godine, na stadionu fudbalskog kluba "Galenika" u Zemunu. Tada je bila na vrhuncu svoje karijere. 

Tim koji je organizovao koncert vodio je novinar Srđan Stojanović, koji je jednom prilikom otkrio detalje tog njenog nastupa i šta se dešavalo.

- Tinin nadobudni menadžer, koji je došao u Beograd nekoliko dana ranije, tražio je od nas da uzmemo nameštaj iz Interkontinentala, što nije bilo moguće. Pokušali smo da iznajmimo nameštaj od ‘Jugoeksporta’, ali je cena najamnine bila 90 odsto od prodajne cene. Ja sam tada poslao momke iz tima u svoj stan da donesu kompletan nameštaj iz moje dnevne sobe, uključujući i tepih. Sva sreća, moja majka je tada bila na odmoru, inače nikada to ne bi dozvolila - pričao je on.

AP Photo
Tina Tarner

Kako kaže, kada je upitao Tinu kako joj se dopada garderoba, ona mu je odgovorila da se oseća kao kod kuće. Posebno je, navodi, bila oduševljena cvećem koje se tu nalazilo, kao i buketom koji joj je poklonio nakon koncerta.

- Tu me je kupila za sva vremena - ispričao je Srđan za "Zemunske vesti" i dodao:

- Ti koncerti koji se izvedu 150 do 200 puta tokom godinu dana turneje ne razlikuju se mnogo u Beogradu, Londonu, Parizu ili Budimpešti. Postoji set pesama, može da se razlikuje za pesmu ili dve, u zavisnosti od raspoloženja, ali koreografija uvek ima isti tok. Koncert je bio fenomenalan, u svakom pogledu na najvišem nivou. U njenom pratećem bendu su bile zvezde poput Džona Majlsa, legendarnog engleskog klavijaturiste i gitariste koji je imao i svoju solo karijeru, zatim gitariste Lorija Vilsfilda i Timija Kapela na saksofonu i klavijaturama.

AP Photo
Tina Tarner

Podsetimo, Tina se pre nekoliko godina potpuno povukla iz javnosti, a za kraj je svojoj publici poklonila dokumentarac u kom je pričala o svom životu i karijeri.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike