Kad bi u kafani zagustilo, Hasan se okretao boksu! Evo ko ga je odvratio da ode u sportiste, ali i kako je u afektu "lomio kosti" (VIDEO)

19.05.2023

08:30

0

Pevač kaže da je imao veliku podršku svojih drugova

Kad bi u kafani zagustilo, Hasan se okretao boksu! Evo ko ga je odvratio da ode u sportiste, ali i kako je u afektu "lomio kosti" (VIDEO)
Hasan Dudić - Copyright 24sedam/Danica Božović

Pevač Hasan Dudić je kao mladić bio aktivan na dva fronta - u boksu i estradi. Prevagnula je ljubav ka muzici, ali on nikad nije zaboravio bokserske šampione, te je tako prisustvovao i promociji knjige „Legende jugoslovenskog boksa - Sedmorica veličanstvenih”. U intervjuu za 24sedam, Hasan je otrkio kako je zapravo krenuo putem muzike, a ne sporta, kao i da li je nekada bokserske veštine koristio prilikom tuča u mladosti. 

- Zahvaljujući boksu sam postao balkanska zvezda. Najsrećniji sam čovek što sam u ovom društvu svetskih bokserskih šampiona. Mi smo jedina sportska porodica, ne damo se i dok je ovakvog druženja, ja ću biti jako srećan. Ovo ne može da se plati, dok mnogi pevači ne znaju šta će sa svojim glavama. Kad ja snimim pesmu prvi oni čuju. To su ljudi koji imaju dušu - počeo je Hasan priču o boksrskih druženjima, a potom otkrio kako je on dospeo u svet boksa, ali i muzike.

24sedam/Danica Božović
Hasan Dudić

- Kao dete sam počeo da boksujem i bio sam veliki talenat. Moj pokojni trener, kada je čuo kako pevam mi je rekao: „Pusti sine, ovo, ti si ovde dobrodošao, u boksu nema novca, hvataj se ti mikrofona i, uz podršku svojih drugova ja sam uspeo”. Možda bih sada u Šapcu prodavao novine, da ne kažem i gore stvari. Srećan sam što sam imao podršku ovakvih ljudi. 

24sedam/Danica Božović
Hasan Dudić

- Tu svađe nema - pijemo, mezimo, pevamo, družimo se kao jedna velika familija. Oni su mi pomogli da uspem u karijeri. Kao klinac sam počeo da treniram boks u Mačvi u Šapcu, a moji drugovi su me prijavili na „Zlatni glas” maja davne 1970. godine i tada sam pobedio. Moje kolege bokseri su tada napravili revoluciju u Šapcu. Nosili su me na krkačama ceo dan, tada sam imao 40 kilograma. Zahvaljujući boksu sam postao Hasan Dudić. Krenuo sam profesionalno da boksujem i, ja odem u Sarajevo, moje pesme grme. Okupe se oko mene menadžeri, kažu mi da idem na turneju, ja pozovem Marijanu i, kažem im da mi nude dva miliona za koncert, a ja tražim dva i po. Oni mi odmah kažu da idem na turneju i tako napravim revoluciju. 

Kako je istakao, uvek je dobijao veliki bakšiš, ali isto tako je bio i galantan. 

- I te kako jesam, to znaju svi. I kad imam i kad nemam, ja za kafanu i društvo uvek moram da imam novca. 

Hasan kaže da se bokserskim veštinama poslužio i kada je dolazlo do obračuna u kafani. 

- Kad sam mlađi bio, bilo je toga. Potučemo se i zbog devojaka. Jednom u Bosni, čovek otvara pivo i poprska me. Pitam ga: „Šta to radiš?" On mene polije i ja njega prebijem. Drugi poleti na mene, ja ga udarim i polomim mu nos. Kad je prošao rat, ja sa kolegom odem u Brčko u neku kafanu. Obradujem se ja, sećanja, uspomene, pevačica se obradovala kad me je videla, a onda prilazi jedan čovek i kaže: „Ljudi, ovo je Hasan Dudić, on mi je polomio nos”. Pomislio sam da će me ubiti. Međutim, on mene pozove kod njega da upoznam njegovog druga koji voli moje pesme. Dočekali su me kao Boga, a on se uvek hvali da mu je polomljen nos poklon od mene. 

Šta je Hasan još imao da kaže detaljnije pogledajte u videu koji sledi.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike