Hasan Dudić o kliničkoj smrti: Pitao sam se zašto su me ubili, a onda sam odjednom bio na onom svetu! Otkrio šokantne detalje

13.12.2022

18:44

1

Pevač tvrdio da je video strinu koja ga je veoma volela, te da danas može da predvidi budućnost

Hasan Dudić o kliničkoj smrti: Pitao sam se zašto su me ubili, a onda sam odjednom bio na onom svetu! Otkrio šokantne detalje
Hasan Dudić - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Hasan Dudić, poznati pevač, je pre više od četiri decenije doživeo kliničku smrt, te taj dan slavi kao drugi rođendan.

Kako je ispričao, to mu se desilo dok je bio u armiji u Bohinskoj Beli, a o svom iskustvu je otvoreno govorio, te podelio sa javnošću šta je "video" u tom trenutku.

- Koliko me sećanje služi, govorio sam: "Što ste me ubili?! Biće zemljotresa u Crnoj Gori, umreće Tito, umreće Tito!" Odjednom sam bio na onom svetu. Našao sam se na zelenoj poljani i video sam jednu strinu koja me je mnogo volela - pričao je pevač i dodao:

- Ona me je učila da pravim ćevape, bio sam dugo kod nje. To je trajalo vrlo kratko, a meni je delovalo kao pola sata. Video sam neku decu, neki narod na toj zelenoj poljani, veoma čistoj. Strina me ugleda i počne da mi govori: "Dete, vraćaj se! Nisi ti za ovde!"

Antonio Ahel/ATAImages
Hasan Dudić

On se nije odmah sećao svega što se desilo, pa su mu to prepričavali.

- U tom trenutku je jedan moj prijatelj počeo da me drma i da viče: "Dudiću, Dudiću!". Ja sam skočio i uhvatio se za vrata. Po starim saznanjima o kojima sam slušao, kad se neko tako povrati iz smrti, on misli da će, ako otvori vrata, otvoriti sebi život. Sve su mi to ispričali, pa sam se posle sećao toga. Osećao sam neku ludačku snagu. Imao sa dvadesetak godina. Kad sam pomolio glavu kroz vrata, vojnici su bežali kroz prozor, izgledao sam kao đavo - ispričao je pevač u emisiji "Puls Srbije"

Zanimljivo je da se Hasanu, posle ovog iskustva, dešava ponekad da predvidi budućnost.

- Otkad mi se to desilo, događa mi se da mi se prikaže i lepo i loše šta će se dogoditi. Dođe mi, recimo, kada će neko da umre. Slučajno, pre par dana sam mislio o jednom drugu i jave mi da je umro - priča on i nastavlja:

ATAImages/ A.A.
Hasan Dudić

- Kad je bila utakmica Brazil- Hrvatska, koju sam gledao, samo sam pričao "Sad će da pogode stativu, sad će ovaj da da gol!" Sve se baš tako i dogodilo. Pričao sam sa gospodinom Marićem, psihijatrom, i on mi je objašnjavao da mnogi ljudi koji prežive kliničku smrt imaju slična iskustva i slične posledice.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike