Nevenčanom suprugu Jovane Balašević koji ju je maltretirao produžena zabrana prilaska na 30 dana

19.04.2023

14:32

0

On ne sme ni da je kontaktira

Nevenčanom suprugu Jovane Balašević koji ju je maltretirao produžena zabrana prilaska na 30 dana
Jovana Balašević - Copyright Jovana Balašević Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Osnovi sud u Novom Sadu je doneo rešenje da se Aleksandru Jovanoviću, nevenčanom suprugu glumice Jovane Balašević, ćerke čuvenog kantautora Đorđa Balaševića, prvobitna hitna mera zabrane prilaska od 48 sati produži na 30 dana, nakon što ga je ona prijavila za nasilje u porodici

Kako saznaju „Novosti“ Jovanoviću je naloženo da ne sme da kontaktira niti prilazi žrtvi nasilja u periodu od 30 dana, odnosno do 17. maja. Ukoliko prekrši ovu odluku biće kažnjen prema Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici.

Printscreen/YouTube/Tv Bečej
Aleksandar Jovanović

- Sud je svoje razloge za ovakvu odluku detaljno obrazložio u rešenju, na koje stranka ima pravo žalbe u zakonskom roku Višem sudu u Novom Sadu - naglašava Svjetlana Radovanović, portparol Osnovnog suda u Novom Sadu.

Podsetimo, prema navodima medija, Jovana je u subotu u popodnevnim satima došla do stana u centru Novog Sada, u Ulici Ilije Ognjanovića u kojem je živela sa vanbračnim suprugom, sa kojim ima dve ćerke, kako bi uzela stvari i iselila se. 

Između njih je, prema nezvaničnim informacijama, došlo do prepirke, a Jovanović je navodno zaključao vrata, ne dozvoljavajući joj da izađe napolje, rekavši joj da pozove policiju.

Jovana Balašević Foto: Dragan Kujundžić
Jovana Balašević

- Jovana je pozvala svoju majku Oliveru Balašević, a ona je onda obavestila policiju šta se dešava - pišu pomenuti mediji.

Jovana je priznala da da je doživela nasilje od svog  supruga, ali o slučaju nije želela da detaljiše, budući da je postupak u toku.

Inspektorima novosadske policije, Jovana je priznala da već godinama trpi psihičko nasilje i da je Jovanović naziva ludačom, te da joj govori da treba da se leči i da pije lekove.

Tanjug/Dragan Kujundžić
Jovana Balašević

 

Inače, Jovanin nevenčani suprug, protiv koga će u redovnom postupku biti podneta krivična prijava za nasilje u porodici, bio je dugogodišnji član Lige socijaldemokrata Vojvodine, a od 2008. do 2012. bio je predsednik Skupštine grada Novog Sada.


Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike