Jovana Balašević prijavila vanbračnog supruga za nasilje: Prvo je vređao, pa je onda zaključao u stan

17.04.2023

12:15

0

Jovana je policiji izjavila da već godinama trpi psihičko nasilje

Jovana Balašević prijavila vanbračnog supruga za nasilje: Prvo je vređao, pa je onda zaključao u stan
Jovana Balašević - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

Glumica Jovana Balašević, ćerka poznatog novosadskog kantautora Đorđa Balaševića, prijavila je u subotu, 15. aprila, svog vanbračnog supruga Aleksandra Jovanovića, inače bivšeg predsednika Skupštine Grada Novog Sada, za nasilje u porodici.

Kako Telegraf piše, Jovana je došla u stan u ulici Ilije Ognjanovića u kom je živela sa suprugom, da pokupi stvari i da se iseli, tada je došlo do verbalnog obračuna kada je Aleksandar izrekao niz uvreda, a potom je Jovanu zaključao u stan i rekao joj da neće izaći odatle.

Ona je potom pozvala majku, koja je kontaktirala policiju, a ubrzo nakon toga, Jovanović je otključao stan i pustio je da izađe.

Jovana Balašević Foto: Dragan Kujundžić
 

Jovana je policiji izjavila da već godinama trpi psihičko nasilje i da je Jovanović naziva ludačom, te da joj govori da treba da se leči i da pije lekove. Inače njih dvoje iz vanbračne zajednice imaju dvoje maloletne dece.

Jovanoviću je određena hitna mera zabrane prilaska, i protiv njega je tužilaštvo podnelo krivičnu prijavu u redovnom postupku za nasilje u porodici.

Inače, on je bivši funkcioner Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka. U partiji je bio aktivan od 1991. i obavljao je funkcije potpredsednika, predsednika Gradskog odbora stranke, predsednika odborničke grupe, sekretara za međunarodnu saradnju i predsednika omladine LSV.

Odbornik u Skupštini grada je postao prvi put 2000. godine. Radio je u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine, "Urbanizmu", a bio je i predsednik Vazduhoplovnog saveza Vojvodine.

Takođe, Jovanović je gradio i muzičku karijeru nastupajući kao DJ Sadam.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike