„Moji su se i venčali na Vaskrs!" Ana Nikolić dobro pamti kako je nekada praznovala: Danas mi je važno samo da Tari ništa ne fali!

15.04.2023

22:30

0

Pevačicina ćerka i te kako učestvuje u pripremi raskošne trpeze

„Moji su se i venčali na Vaskrs!" Ana Nikolić dobro pamti kako je nekada praznovala: Danas mi je važno samo da Tari ništa ne fali!
Ana Nikolić - Copyright Printscreen Youtube/RTVPinkofficial

Pričajući o tome kako danas provodi Vaskrs, Ana Nikolić prisetila se i praznika iz mlađih dana. Pevačica je istakla kako su se njeni roditelji na jedan baš takav dan i venčali, te da je njena majka tada već bila u drugom stanju i nosila nju.

- Oduvek sam volela praznike, sada još više jer mi je Tara stigla u život, a ona se posebno raduje Vaskrsu. Obožava da farba jaja, da crta po njima, a ja joj dozvoljavam da bude kreativna jer je odlična u tome - počela je za „Alo" ona, pa je upitana kakva je domaćica odgovorila kako je to možda više pitanje upravo za njenu naslednicu, koju je dobila u braku sa Stefanom Đurićem Rastom.

„Bukvalno mogu da budem Džejmi Oliver!"

- Možda je to pitanje više za Taru, ali 'ajde da ne budem skromna, dobra sam domaćica. Sve čega se latim odlično mi ispadne i dobijam samo pohvale. Uvek sam govorila kako me to ne zanima, ali bukvalno mogu da budem Džejmi Oliver (smeh) - izjavila je Nikolićeva, kojoj nekadašnji suprug svakako nedostaje kada se praznuje.

- To su teška pitanja za ovako lep i veseo praznik. Meni pre svega najviše fali moj otac kao figura i ja sam navikla na to nedostajanje, a sve posle toga je smešno. Navikne čovek da živi s tim iako su to neuporedive stvari, ali naravno da mi fali i Rasta. Uvek sam govorila da sam zamišljala svoj brak jednom, zauvek i iz ljubavi, kao što i jeste bio iz ljubavi, kao što je Tara dete ljubavi, ali eto, čudni su putevi gospodnji, a naši su se prosto razišli.

 

 

Podsetimo, Anin otac Dušan preminuo je pre i više od dve decenije, ali nju ta porodična tragedija i dan-danas boli. Pošto se prisetila Vaskrsa koje je provela uz njega, otkrila je:

- Uglavnom smo išli kod bake na selo za Vaskrs, tu se peklo prase, jagnje... Lepa vremena su to bila. Zanimljivo je da su se moji roditelji venčali na Vaskrs, a moja mama je već tada bila trudna i nosila je mene. Danas mi je najvažnije da mojoj Tari ništa ne fali, isto kao što nije ni meni pored roditelja.

Tu se, međutim, nije i zaustavljala.

„Osećam da me čuva i da je tu..."

- Kada je umro, ja sam imala 18 godina, preminuo je mlad. Bio je čovek hedonista, ali jako miran. Voleo je pčelarstvo, lov, često nam je spremao lovačke specijalitete u dvorištu... Sećam se da smo zajedno vadili med iz košnica, da smo brali šljive i pravili rakiju. Znao je da povede mog brata Marka i mene u lov, učio nas je i da pucamo... Bila sam njegova mezimica. On je bio Blizanac u horoskopu, a ja sam Vaga, tako da smo se odlično slagali. Imali smo jedan specifičan odnos i nit koju ja, recimo, vidim i kod moje majke i brata. Osećam da me on čuva i da je stalno tu - naglasila je za pomenute medije i dodala kako je sigurna da bi on danas na nju bio i te kako ponosan.

- Razmišljala sam da li postoji nešto čega bih se postidela, a na šta on ne bi gledao blagonaklono i shvatila sam da sam uvek bila dosledna sebi i da sam radila stvari kao da je on tu. On jeste bio moj autoritet, ali ne nametnuti, nego onaj iz bezuslovne ljubavi. Bilo je dovoljno da me pogleda i ja sam znala šta treba da radim. Reči nam nisu bile potrebne.

Na pitanje da li ga se plašila, kazala je:

- To nije bio strah, već poštovanje da ga ne razočaram, to je bila ljubav. Na primer, želela sam da budem glumica, ali on nije bio oduševljen tom idejom. S druge strane, nije mi ni branio, ali iz poštovanja prema njemu, nisam ni pokušavala. Bila sam odličan đak, ali me je život ipak odveo na neku drugu stranu.

 

 

Po pitanju odnosa s bratom Markom, pevačica je objasnila:

- On je uvek bio jako uporan u buntovništvu. Ja sam bila ona koja jednom nešto pita i ako dobijem negativan odgovor, odustanem. Nikada nisam imala živaca da moljakam. S druge strane, on je znao da kuka, moli, plače sve dok ne dobije ono što je zacrtao... Nama, iskrena da budem, nikada ništa nije falilo u životu. Nikada nismo imali previše, ali ni premalo. Baš onoliko koliko treba. Upravo tome i ja danas učim svoje dete. Često joj govorim da mora malo da bude skromnija, jer postoje deca koja teško žive, ali ona nekada voli da bude bahata i da luduje (smeh).

- Mada, to je DNK! Ja sam sedam godina išla na psihoanalizu da bih se odvikla od tih nekih stvari, zato od starta želim da iskorenim Tari takvo ponašanje - naglašava Ana za pomenute medije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike