Vaskrs u domovima holivudskih pravoslavaca! Kod Mile Jovović se ovako čestita, a najmlađi Kardašijanovi imali su poseban zadatak (FOTO)

16.04.2023

07:59

0

U običajima svi uživaju i nijedan ne preskaču

Vaskrs u domovima holivudskih pravoslavaca! Kod Mile Jovović se ovako čestita, a najmlađi Kardašijanovi imali su poseban zadatak (FOTO)
Mila Jovović, Dženifer Aniston, Kristijan Bejl i Tom Henks - Copyright Profimedia

Pravoslavni vernici danas, 16. aprila, obeležavaju Vaskrs, a među njima ima i dosta holivudskih zvezda koje su se zajedno sa svojim mališanima pripremale za ovaj veliki praznik. Glumica Mila Jovović otkrila je jednom prilikom kako isključivo u porodičnom okruženju provodi Vaskrs, te da je svoju decu naučila kako da čestitaju dan na njenom maternjem jeziku, kao i „takmičenju" u kucanju jajima.

Mila Jovović, Instagram screenshot / millajovovich
 

Raskošna trpeza svakako je neizostavna, a za sličnu u kući Kardašijanovih izvesnim delom bili su zaduženi i naslednici poznatih sestara ove godine. Kloi nije odolela, a da to ne pokaže na Instagramu.

Ona, inače, kao i Kim, Kortni... Poreklom je Jermenka. Tokom 2019. godine, tadašnja gospođa Vest je sa decom boravila tamo i taj put je iskoristila kako bi ih krstila, ali kako bi i ona sama primila pravoslavnu veru. Na pomenutoj društvenoj mreži onda je objavila da je krštenje obavljeno u Ečmiadzinskom manastiru, koji prati verovanja Jermenske apostolske crkve. Ova crkva je orijentalno-pravoslavna i zastupa specifičnu miafizitksu hristologiju.

Naslednici Kardašijanovih, Instagram screenshot / khloekardashian
 

Odmah za njima na listi stranih poznatih koji danas obeležavaju ovaj praznik - svakako je Dženifer Aniston čiji je pokojni otac poreklom Grk, rođen kao Janis Anastasakis na Kritu, ali je kasnije promenio ime u Džon Aniston. Džen tako, kao pravoslavka, Vaskrs proslavlja istiog datuma kao i mi.

Dženifer Aniston, Profimedia
 

Njen kolega, Kristijan Bejl, primio je pravoslavnu veru kada je stupio u brak s pravoslavkom srpskog porekla, Sandrom Sibi Blažić.

Kristijan Bejl, Profimedia
 

Takođe zbog ljubavi i Tom Henks, koji je zbog supruge Rite Vilson promenio veru i prihvatio pravoslavlje, provešće ovaj 16. april poštujući sve običaje.

Rita Vilson i Tom Henks, Profimedia
 

I među tamošnjim pevačima takođe ima pravoslavaca koji danas praznuju. Najpoznatiji je svakako Dejv Gan iz sastava „Dipeš mod”, koji je preuzeo pravoslavnu veru zbog svoje supruge poreklom iz Grčke, Dženifer Skilaz.

Dejv Gan, Profimedia
 

Manekenka Naomi Kembel postala je vernik Ruske pravoslavne crkve dok je bila u vezi sa tamošnjim tajkunom Vladislavom Doronjinom. Naomi, koja je bila zaštitno lice Vladislavljeve kompanije za nekretnine, počela je da izlazi sa tajkunom – kojeg zovu i „ruski Donald Tramp“ – nakon što ga je upoznala na Filmskom festivalu u Kanu. To se dogodilo 2008. godine, a tada se Vladislav razvodio od svoje tadašnje supruge Ekaterine, s kojom je bio u braku od 1988. godine. Mediji su pisali da je Naomi kriva za krah braka, međutim navodno su Vladislav i Ekatarina već bili razdvojeni 10 godina pre njegove veze sa supermodelom.

Naomi Kembel, Profimedia
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike