Milino priznanje o kom se priča! O tati bivšem zatvoreniku, dedi na Golom otoku: Ne možemo da pobegnemo od prošlosti!

23.12.2021

20:49

0

Bogdan Jovović je 1994. godine završio iza rešetaka jer je, prema rečima njegove poznate ćerke, verovao da može da napravi veliki biznis od zdravstvenog osiguranja...

Milino priznanje o kom se priča! O tati bivšem zatvoreniku, dedi na Golom otoku: Ne možemo da pobegnemo od prošlosti!
profimedia-0305783255 - Copyright Profimedia

Glumica Mila Jovović je rođena u Ukrajini. Majka joj je Galina Oginova Jovović, a otac Bogdan Jovović, čija porodica vuče korene iz Crne Gore. Jednom prilikom na društvenoj mreži Instagram, otkrila je kako su joj preci bili borci u Drugom svetskom ratu, da bi zatim iznova privukla ogromnu pažnju javnosti činjenicom - da joj je sam otac tek imao burnu prošlost.

„Potomak sam jedne prilično revolucionarne porodice"

- Tata je mislio da od zdravstenog osiguranja može da napravi veliki biznis, pa je 1994. godine „zaglavio" u zatvoru, gde je ostao punih pet godina. Veoma smo bliski, posebno od kako sam dobila prvo dete. On živi u Las Vegasu i kad god može dolazi da nas obiđe. Od mame sam nasledila radoznalost, ljubav prema književnosti i umetnosti i definitivno da dobro razmislim pre nego što nešto odlučim. Od tate sam dobila impulsivnu stranu, neustrašivost, spremnost da ponekad uđem u rizik. Ipak sam ja potomak jedne prilično revolucionarne porodice. Verovatno sam jedini član familije Jovović koji nije bio u zatvoru. Moj deda je, a mislim i njegova braća, bio zatočenik na Golom otoku. Ta priča o tom ostrvu, fascinira me! Zato želim da sa rođakom Mirkom, koji je reditelj, snimim film o Golom otoku. Skoro sam skapirala pravo značenje tog imena, u smislu „ogoljeno ostrvo". Još više me onda interesuje ta tema. Za Amerikance bi to bilo jako zanimljivo. Volela bih da napravim film o divljoj, nasilnoj, dramatičnoj istoriji moje porodice. Nismo mogli da je izbegnemo, čak i da smo hteli - pričala je jednom Mila, a pisala „Sedmica", pa nastavila o tome kako ona ima želju da poseti Srbiju i Crnu Goru, ali da njenom ocu to i ne pada na pamet.

 

 

Oproštaj i osveta

- Kao i većina Srba i on ima problem sa praštanjem, osvetom i takvim osećanjima koja se prenose sa generacije na generaciju. Mnogo mi je bilo teško što je porodica toliko razjedinjena. A onda se desilo da mi se rodila ćerka, prvi Jovović rođen u Americi, a da je posle dva meseca umro Branko, prvi Jovović sahranjen u Americi. Na sahranu su došli svi. Taman kada su hteli da se raziđu, sve sam ih pozvala kod sebe, da vide bebu. Tada su bili tu, kod mene, ostavili sve probleme za sobom, slavili smo novi život. Bilo je veoma emotivno. Moj otac je pre toga bio nervozan, nije znao kako će sve ispasti. Tokom večeri se opustio. Sledećeg jutra nije mu osmeh silazio sa lica, a ja nisam mogla da prestanem da plačem od sreće. Rekao mi je: „Znaš, ja nikada ne bih pristao na sve ovo. Samo si ti mogla da me ubediš, ti si jedini Jovović koji može da okupi celu porodicu.“ To je bilo olakšanje za njega. Inače, obožava svoju unuku, moju ćerku, kojoj sam dala ime Ever Gabo. Ever je staro škotsko ime za muškarce i ono je bila želja mog partnera, režisera Pola Andersona. A Gabo je spoj prvih slova imena mojih roditelja, Galine i Bogića - ispričala je Jovovićeva tada, dok je potom dobila još dvoje dece, takođe ćerke, Dašijel i Ošin.

O prilagođavanju u Americi, u koju se preselila iz Evrope, takođe nije ćutala.

 

 

- Rusi me baš vole, kao i ja njih. To je moja kultura, tamo sam rođena. Imala sam problema u prvim razredima u Americi, drugovi iz razreda su me nazivali „ruskim špijunom". Deca mogu da budu okrutna. Bilo mi je teško, svakako, ali posle shvatiš i dobre strane svega toga. Najpopularnija devojka u razredu se obično uda za najlepšeg dečaka iz školskog fudbalskog tima i nikada ne uradi nešto od svog života. Prosto, nema izazova za tako nešto. U životu, nažalost, izazovi i teškoće su tu da vam pomognu da postanete bolja osoba, da ne ostanete lenji i nezainteresovani za život - naglasila je.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike