Deen proslavio 41. rođendan u Americi: Napustio Bosnu i pevanje, a danas dizajnira torbice sa dečkom! (FOTO)

13.04.2023

12:33

0

Otac mu je poznati političar

Deen proslavio 41. rođendan u Americi: Napustio Bosnu i pevanje, a danas dizajnira torbice sa dečkom! (FOTO)
Deen i Vil Farson - Copyright Instagram printscreen/wilphearson

Pevač Fuad Backović proslavio se početkom dvehiljaditih godina, a publika širom Balkana pamti ga kao Deen-a, koji je 2004. godine Bosnu i Hercegovinu na Evroviziji predstavljao pesmom "In the disco".

Deen je nedavno proslavio svoj 41. rođendan u Americi, gde živi već neko vreme. Preko bare je pronašao i ljubav, ali i pokrenuo privatni biznis. Pre nekoliko godina povukao se sa domaće javne scene, nakon čega se preselio u Los Anđeles.

Deen je veoma uspešan u modnoj industriji, a započeo je i ljubavnu vezu sa art direktorom Vilom Firsonom Trećim, s kojim je krenuo u dizajnerske vode i predstavio prvu kolekciju torbica.

Koliko Din i Vil uživaju u ljubavi govore i njihove zajedničke fotografije na društvenim mrežama koje često objavljuju, a pevačev dečko mu je sada javno čestitao rođendan. Osim dečka, Deenu je rođendan javno čestitala i prijateljica Hana Hadžiavdagić Tabaković.

- Pored moje Nele, ti si jedini iskreni prijatelj s kojim nikada nisam imala visokih tonova, svađa i bilo kakvih sumnji u odanost. Čista ljubav bila i ostala, uvijek i zauvijek. Volim te. Daljina nas dijeli, ali si srcu sve bliži - napisala je Hana i podelila nekoliko fotografija iz prošlosti.

Inače, Deen je u svet muzike uplovio sa svega dvanaest godina, 1997. godine kada je postao frontmen benda "Seven up". Godine 1998. Deen je dobio ponudu da nastupa za hor opere. Njegove glasovne mogućnosti su zapazili iz Nacionalnog teatra Bosne i Hercegovine, a on je prihvatio da učestvuje u operi Karla Orfa "Karmina Burana".

Instagram screenshot / fuad_backovic_deen_
Deen

Krajem dvehiljaditih, Deen se povukao sa muzičke scene i odselio se iz Bosne i Hercegovine, i to zbog fakulteta. On je, naime, upisao fakultet modnog biznisa na Institutu Marangoni u Milanu, koji je i završio.

Podsetimo, pevačev otac je bosansko-hercegovački političar Zaim Backović, a Deen je svojevremeno istakao da zbog toga nije imao nikakve privilegije na javnoj sceni.

Nakon sedam godina života u Milanu, Deen se preselio u Los Anđeles, gde i dalje živi. Već neko vreme je u vezi sa umetničkim producentom Vilom Farsonom, a nedavno su počeli na društvenim mrežama da objavljuju zajedničke fotografije.

Instagram printscreen/wilphearson
Deen

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike