Princ Arči i princeza Lilibet! Deca princa Harija i Megan Markl dobila kraljevske titule

09.03.2023

14:42

0

Ovo je potvrđeno na zvaničnom sajtu kraljevske porodice

Princ Arči i princeza Lilibet! Deca princa Harija i Megan Markl dobila kraljevske titule
Princ Hari i Megan Markl - Copyright AP Photo/Seth Wenig

Arči i Lilibet, deca princa Harija i Megan Markl, zvanično su dobili titule princa i princeze.

Na sajtu kraljevske porodice njihova imena sa novim titulama su istaknuta rano jutros. Ranije su bili predstavljani kao "gospodin Arči Mauntbaten Vindzor" i "gospođica Lilibet Mauntbaten Vindzor".

Naslednici Harija i Megan sada će biti poznati kao "princ Arči od Saseksa" i "princeza Lilibet od Saseksa". Oni su trenutno šesti, odnosno sedmi u naslednom redu za britanski presto.

Printscreen royal.uk
Objava na zvaničnom sajtu kraljevske porodice

Kada su rođeni, kao praunuci monarha, što je tada bila kraljica Elizabeta Druga, oni nisu dobili titule po redu nasledstva, već se to desilo kada je njihov deda postao kralj Čarls.

Iako je postao kralj u septembru prošle godine, na kraljevskom sajtu su tek sada istaknute titule njegovih unuka, što nije ništa neobično.

Profimedia
Princ Hari i Megan Markl sa decom

Trebalo je skoro pet nedelja da se u liniju nasledstva upiše ćerka princeze Beatris, koja je rođena u septembru 2021. godine. Sedam nedelja je prošlo od rođenja princeze Lilibet da ona bude dodata na listu. Kada je sin princeze Evgenije rođen, prošlo je dva meseca kada je dodat na listu.

Princ Hari i Megan Markl su počeli da upotrebljavaju nove titule svoje dece kada su potvrdili vest da je njihova ćerka krštena prošle nedelje. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike