Jadno! Hrvatski gradonačelnik zabranjuje srpske pevače, a veseli se uz njihove pesme (VIDEO)

29.03.2023

10:00

1

Gradonačelnik Pule ne skida osmeh sa lica dok se orila pesma „Iznad tešnja“ Halida Bešlića

Jadno! Hrvatski gradonačelnik zabranjuje srpske pevače, a veseli se uz njihove pesme (VIDEO)
Filip Zoričić - Copyright Printscreen/HRT

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić doneo je odluku o zabrani koncerta Duška Kuliša, Ane Bekute i Dragana Kojića Kebe, Zorane Mićanović, pod obrazloženjem da „srpsko smeće ne želi u svom gradu“

Zbog ovih reči naišao je na osudu mnogih, a sada je isplivao snimak na kom se vidi da je Zoričić prisustvovao proslavi u jednom lokalu gde se sluša narodna muzika, koju on smatra nepodobnom za svoj grad. 

Na spornom snimku se vidi kako Zoričić ne skida osmeh sa lica dok se čuje pesma „Iznad tešnja“ koju u originalu izvodi Halid Bešlić. 

Printscreen/HRT
Filip Zoričić

 

- Ja sam to video na internetu. Supruga i ja smo privatno pozvani na 30 godina jednog malog restorana u Puli jer sam bio razredni detetu vlasnika i snimljeno je taman na našem ulasku u objekat - rekao je Zoričić za Index.hr.

Na pitanje da li se muzika koja se čuje pripada „muzici koja ne pripada podneblju, mentalitetu i duhu Pule" nije hteo da mnogo polemiše.

- Nikad se nisam bavio time ko šta sluša u privatnom prostoru. Ovo je privatni prostor i nemam tu šta kome da govorim - kaže Zoričić.

Na zabavi se, kaže, zadržao oko pola sata.

- Pogrešno se ponavlja teza da zabranjujemo koncerte u Puli. Kao Grad nemamo takva ovlašćenja, ali imamo ovlašćenja i obavezu da promovišemo pojedina događanja kroz održavanje u prostorima koji su u vlasništvu Grada Pule - objasnio je on. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike