Sramotna srbofobija hrvatskog gradonačelnika: Ne želi "srpsko smeće"! Oglasio se organizator otkazanog koncerta u Puli o skandalu

23.02.2023

12:01

3

Otkrio je pozadinu slučaja i kako je došlo do toga da koncert sada ne bude održan

Sramotna srbofobija hrvatskog gradonačelnika: Ne želi "srpsko smeće"! Oglasio se organizator otkazanog koncerta u Puli o skandalu
Filip Zoričić, Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta - Copyright Printscreen/HRT/ATA images/Antonio Anhel

Filip Zoričić, gradonačelnik Pule, otkazao je koncert na kom je 25. marta trebalo da nastupe, između ostalih, Ana Bekuta, Dragan Kojić Keba, Duško Kuliš i Zorana Mićanović. 

Koncert je organizovala agencija "Hiljadarka", koji su već bili dogovorili zakup dvorane kada je gradonačelnik Zoričić rešio da sve otkaže.

Mario Cindori, direktor "Hiljadarka" projekta, oglasio se zvaničnim saopštenjem posle svega.

- Temeljem mnogobrojnih poziva jer telefoni ne prestaju da nam zvone, u razgovoru sa advokatom, gospodinom Srđanom Simićem, odlučili smo javno da pošaljemo saopštenje i objasnimo hronologiju slučaja. Ujedno izražavamo neizmerno žaljenje što jedna vesela i tradicionalna zabavna, estradna priča mora dobiti ovakav epilog, ali radi istinitog informisanja javnosti, ne pada nam napamet da bilo šta krijemo.

Printscreen/TV Nova News
Filip Zoričić, gradonačelnik Pule

Zabavni projekat "Hiljadarka" u oktobru prošle godine potpisao je ugovor i zakupio sportsku dvoranu u Puli za koncert splitskog, hrvatskog pevača Duška Kuliša i njegove prijatelje pod nazivom "Duško Kuliš & gosti". Napravili smo sve potrebne pripreme, platili dvoranu po ugovoru, potpisali ugovore s izvođačima, zatražili radne dozvole za goste strance Anu Bekutu i Dragana Kojića Kebu i krenuli u reklamu, sve na isti način kako već godinama radimo po celoj Hrvatskoj.

Na dan kad smo Pulu oblepili plakatima, oko 21 sat naveče, zvao nas je uplašeni direktor pulske sportske dvorane, gospodin Mario Peruško i rekao da je upravo dobio poziv od besnog gradonačelnika Filipa Zoričića koji mu je doslovno naredio da, bez obzira na ugovor, odmah otkaže taj koncert jer gradonačelnik ne želi, citiram, "srpska smeća" u svom gradu. 

Mene je poziv zatekao na putu, potpuno šokirao, rekao sam direktoru da ne mogu da verujem šta slušam i da molim da me odmah spoji sa gradonačelnikom kako bismo rešili eventualne nesporazume. Nakon što sam dobio direktan broj telefona, kontaktirao sam lično gradonačelnika na mobilni. Javio mi se potpuno pijan i kad je čuo s kime razgovora, sasuo je svu salvu uvreda na moj račun. Pokušao sam mirno razgovarati s gospodinom Zoričićem, ali on je urlao na mene na telefon, vikao i meni "da ne želi srpska smeća u svom gradu".

ATAImages/ Antonio Ahel/Pixabay
Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta

Pokušao sam da mu objasnim da je gospodin Duško Kuliš kultni hrvatski pevač, Dalmatinac, Splićanin, ali kad mi je u jednom trenutku počeo "j*bati srpsku mater" prekinuo sam telefonski razgovor ne želeći uopšte na taj način da komuniciram jer takav prostački način razgovora zaista je ispod svakog nivoa. Celi taj razgovor slušale su četiri osobe na spikerfonu koje su sa mnom bile u restoranu, a koje će isto posvedočiti na sudu u tužbi koju upravo podiže naš advokat Srđan Simić iz Pule. 

Pixabay
 

 

Koristim ovu priliku da se još jednom u ime celog tima Hiljadarke izvinim našoj vernoj publici koja je kupila kartu jer u ovakvoj atmosferi i pod ovakvim linčom, koncert nažalost ne možemo da održimo. Izražavam veliko i iskreno žaljenje svim građanima Pule koji su nakon jednog problematičnog, poročnog gradonačelnika, sad dobili još goreg gradonačelnika, čoveka koji iz nama nepoznatog razloga mrzi Srbe i čak Hrvate optužuje da su "srpska smeća" - zaključio je Mario Cindori u svom saopštenju, piše Kurir.

Podsetimo, gradonačelnik Pule je istakao za "Glas" da se u tom gradu koncerti takve vrste neće održavati jer ova vrsta muzike ne pripada podneblju, duhu i mentalitetu grada. Tvrdi da je da to jedini i isključivi razlog zbog kojeg je doneo ovakvu odluku.

- Pula je trenutno evropski hotspot za koncerte. Leto u Areni donosi izvođače najvišeg svetskog ranga kao što su Robi Vilijams, Imedžin Dragons, Eros Ramacoti, Florens and Mašin... Koliko to znači za Pulu kao destinaciju, suvišno je reći - rekao je Zorčić koji smatra da grad Pula ima pravo da bude selektivan u odlučivanju koji izvođači će nastupiti u ovom gradu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike