Drama zbog otkazivanja koncerta u Puli ne jenjava! Keba izrevoltiran zbog odluke gradonačelnika: Taj čovek nije sam u toj priči

25.02.2023

19:19

0

Pevač smatra da je Zoričić doneo nerazumnu odluku

Drama zbog otkazivanja koncerta u Puli ne jenjava! Keba izrevoltiran zbog odluke gradonačelnika: Taj čovek nije sam u toj priči
Dragan Kojić Keba - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Zbog odluke gradonačelnika Pule Filipa Zoričića da se otkaže koncert srpskih pevača Ane Bekute, Dragana Kojića Kebe, Duška Kuliša i Zorane Mićanović koji je bio predviđen za 25. mart, naši estradni umetnici su razočarani.

- Ne osećam nikakav nemir povodom svih tih dešavanja oko koncerta u Puli. Taj čovek koji je doneo tu nerazumnu odluku, nije sam u toj priči. Kako se kaže: "Pada sneg da pokrije breg ali i da zver otkrije trag" Otkriće se svi oni koji itekako stoje zajedno u dogovoru sa njim. Šta misle da će dobiti sa time to je njihova stvar, lično mislim da gube. Pozdravio bih sve one širom Hrvatske ima ih na hiljade i hiljade, a znam sigurno da itekako vole moju i Aninu pesme. Na kraju sa zadovoljstvom da dodam da živim u zemlji Srbiji, koja nikada neće pribegavati takvim merama zabrane muzike i razmene kulture ikakve uopšte - kazao je Dragan Kojić Keba za Kurir. 

Printscreen/HRT/ATA images/Antonio Anhel
Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta, Filip Zoričić

On je takođe istakao da Zoričić može da očekuje i tužbu

- Cela ova situacija se zove kulturološki rasizam! Taj čovek je dao sebi za pravo da nameće svoju volju građanima Pule i okoline. Oko 4.000 ljudi je već kupilo svoje karte za muzičare koje oni žele da vide, a neko njima nameće volju sa svojom ličnom ideologijom. Taj čovek je načinio veliki prekršaj. Ukoliko se dokaže je rekao to što je rekao i da nas je onako nazvao, može da očekuje tužbu - kazao je Kojić u emisiji „Puls Srbije“.

Inače, povodom ove situacije svoj sud je dala i Bekuta, te je istom merom uzvratila gradonačelniku Pule. 

ATAImages/ Antonio Ahel/Pixabay
Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta

 

- U Istri sam u poslednjih 40 godina letovala barem deset puta. Jer, kako kažu moji prijatelji, imam ukusa. Za mene je Istra jedna od najlepših regija naše bivše države. Hrana je fantastična, krajolik je prelep, svi moji domaćini su bili neverovatni i tretirali me kao kraljicu. Tako, primetila sam, tretiraju svakog svog gosta. Odakle god on dolazio - počela je Bekuta i dodala:

- Zato znam da odluka gradonačelnika Pule nema veze s načinom na koji razmišljaju Puležani i Istrijani. U Puli i Istri sam provela dovoljno vremena da ih upoznam. Đubre, ili kako rekoše smeće, nema naciju. Smeće ne može biti srpsko ili hrvatsko. Smeće je jednostavno đubre i smeće. Vidim da ga i u Srbiji i u Hrvatskoj imamo u jednakim količinama. Ako mi dozvole akteri današnjih vesti da im dam jedan savet iz života: Kada ti se program ne sviđa, prebaci ga. Kada ti se kafić ne sviđa, promeni ga. Kada ti se koncert ne sviđa, ne kupuj kartu. Vrlo je jednostavno. Vidimo se u Osijeku - napisala je Bekuta na Instagramu.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike