Saša i Dejan Matić nisu rođeni bez vida: Greška lekara ih je skupo koštala, a nerado pričaju o tome!

13.03.2023

11:29

0

Ovo je njihova priča

Saša i Dejan Matić nisu rođeni bez vida: Greška lekara ih je skupo koštala, a nerado pričaju o tome!
Saša i Dejan Matić - Copyright Instagram printscreen/dejanmaticofficial

Najpoznatiji blizanci na estradi, Saša i Dejan Matić godinama haraju estradnom scenom, a uprkos hendikepu koji im umnogome otežava posao, Saša i Dejan su više nego uspešni u svom poslu, te svojim hitovima i talentom osvajaju široke narodne mase.

Kako blizanačke trudnoće sa sobom nose brojne rizike i poteškoće, poznata braća su rođena u šestom mesecu, nakon čega nisu imali problem sa vidom. Nažalost, prerano rođenje podrazumeva boravaka novorođančadi u inkubatoru, te su tako Saša i Dajan nakon rođenja u Bihaću prebačeni u Zagreb, gde su bili smešteni u inkubatore.

Samo nekoliko dana kasnije došlo je do komplikacija i obojica su ostali bez vida. Iako nije poznato šta se tačno dogodilo, pretpostavlja se da je u pitanju greška medicinske sestre zbog koje su braća ostala slepa.

Antonio Ahel/ATAImages
Dejan Matić

- To je nepažnja. Sada, koga… Nisam nešto detaljisao i raspitivao se čija. Da li je lekar, da li je medicinska sestra, nisam ulazio u to. Bilo je to rođenje pre vremena. A, da je bila nepažnja, bila je - rekao je Dejan jednom prilikom za medije.

Spekulisalo se i o navodnom povratku vida uz određene intervencije, zašta je navodno veće šanse imao Saša, koji se solidarisao sa bratom i nije želeo da se podvrgne ovoj oparaciji.

Saša nerado govori na temu vida

Teško mu pada kada ga novinari pitaju o sukobima sa bratom, a naročito o hendikepu o kom gotovo nikada ne priča u javnosti.

- Ma ne, to je bezveze priča. Oni su hteli na nama da rade nekakve eksperimente. To nisu dozvolili roditelji, a ni mi. Ja tako ne volim što se godinama priča o toj temi, da vi nemate pojma. Dve najgore teme, one koje najmanje volim su: da li sam u svađi sa bratom i šta je bilo sa mojim vidom - rekao je Saša.

ATAImages/Antonio Ahel
Saša Matić

Saša je prepoznatljiv i po svom smislu za humor, te se neretko našali i na svoj račun.

- Moji prijatelji i ljudi koju su sa mnom u stalnom kontaktu znaju kako ja živim i znaju da ovaj život volim najviše na svetu. Da li sam se ja lečio i kod koga sam se lečio, to je moja privatna stvar. Ima jedna priča kada je jedan moj prijatelj nazvao taksi, a oni su ga pitali: ‘U kom pravcu idete?’, a on je rekao: ‘Koga to zanima osim mene?“ - ispričao je Saša, prenosi Nova.

Podsetimo, Saša Matić je prošle nedelje povodom Dana žena održao dva velika solistička koncerta u Beogradskoj areni, gde je nastupio nakon punih pet godina i atmosferu doveo do usijanja.

ATAImages/ Antonio Ahel
Saša Matić

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike