Keba žestoko opleo po gradonačelniku Pule: Ovo je kulturološki rasizam, može da očekuje tužbu

24.02.2023

16:47

0

Pevač je istakao da Zoričić nameće građanima svoju volju

Keba žestoko opleo po gradonačelniku Pule: Ovo je kulturološki rasizam, može da očekuje tužbu
Dragan Kojić Keba - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić otkazao je nastup srpskih pevača - Ane Bekute, Dragana Kojića Kebe, Duška Kuliša i Zorane Mihajlović, pod izgovorom da u ovom gradu ne želi "srpsko smeće"

Ana Bekuta se oglasila ovim povodom i brutalnom izjavom uzvratila Zoričiću, a sada je o celokupnoj situaciji progovorio i Dragan Kojić Keba. 

- Cela ova situacija se zove kulturološki rasizam! Taj čovek je dao sebi za pravo da nameće svoju volju građanima Pule i okoline. Oko 4.000 ljudi je već kupilo svoje karte za muzičare koje oni žele da vide, a neko njima nameće volju sa svojom ličnom ideologijom. Taj čovek je načinio veliki prekršaj. Ukoliko se dokaže je rekao to što je rekao i da nas je onako nazvao, može da očekuje tužbu - započeo je pevač, pa nastavio:

Amir Hamzagic/ATAImages
Dragan Kojić Keba

- Meni je žao što do koncerta nije došlo, a pre svega zbog publike. Doduše, Mi i dalje nemamo definitivnu informaciju da je koncert u Osijeku otkazan, a i da jeste, Bože moj. Ja se ne mogu ni osiromašiti niti obogatiti za jedan dan.

Nakon toga, Keba se osvrnuo na izjave gradonačelnika Osijeka, koje aludiraju na to da će koncert zapravo biti otkazan.

- S obzirom na indetitet grada koji razvijamo i ka kom stremimo, ovakva promocija zasigurno nije pravi i željeni put koji podržavamo, ali ne želimo da utičemo na to šta će ko privatno slušati. S druge strane, smatram da bi trebalo biti selektivan u okviru sadržaja koji se nudi u javnosti i na gradskom prostoru - priča Keba i dodaje: 

Printscreen/HRT
Filip Zoričić

 

- Ako je on zabranio, onda se ne razlikuje ništa od svog kolege. Voleo bih da ostanem miran u celoj situaciji, zbog čega bih bio nemiran? Nikoga ne teram da voli moju muziku i smatram da se narodu ne može ništa zabraniti. Taj čovek ne zaslužuje da bude gradonačelnik Pule - rekao je Keba u emisiji „Puls Srbije“.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike