Tonči Huljić o sramotnoj zabrani koncerta srpskih pevača u Hrvatskoj: To je glupost malih šerifa!

24.02.2023

11:45

2

Nije štedeo dvojicu gradonačelnika

Tonči Huljić o sramotnoj zabrani koncerta srpskih pevača u Hrvatskoj: To je glupost malih šerifa!
Tonči Huljić - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Filip Zoričić, gradonačelnik Pule, otkazao je koncert na kom je 25. marta trebalo da nastupe, između ostalih, Ana Bekuta, Dragan Kojić Keba, Duško Kuliš i Zorana Mićanović. Ubrzo za njim, i prvi čovek Osijeka, Ivan Radić poručio je da najavljeni koncert ne može biti održan ni u tom gradu.

Ovim povodom oglasio se i frontmen grupe "Magazin". Tonči Huljić, koji je gradonačelnike nazvao "šerifima", a njihovu odluku je okarakterisao kao glupu.

- Toliki nonsens (glupost prim.aut). To su neki šerifi koji se tu nešto pitaju krenuli da sprovode. Prvo gradonačelnik Pule pa je od njega video i gradonačelnik Osjeka. Videla žaba gde se konj potkiva pa i ona podigla nogu. Juče je Milica Pavlović napravila sjajan koncert u Osjeku. Ništa oko čega bismo trebali da se brinemo. Svako dobro - rekao je Huljić za Telegraf.

Podsetimo, gradonačelnik se na Fejsbuku obratio saopštenjem kojim je obrazložio odluku o zabrani.

-  Osijek je srednjoevropski grad koji ima naglašenu evropsku dimenziju, grad koji se intenzivno razvija u pravu slavonsku metropolu, grad koji ima najveću kulturnu manifestaciju Istočne Hrvatske u vidu Osječkog leta kulture koja dokazuje kako kultura i umetnost savršeno pristaju gradu na Dravi - napisao je prvi čovek Osijeka, Ivan Radić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike