„Kosti me bole od te muzike“ Predsednik Hrvatske se osramotio izjavom, pokušao da ponizi Bekutu i Kebu

24.02.2023

16:18

0

Zoran Milanović je dao svoj sud o otkazivanju koncerta u Puli

„Kosti me bole od te muzike“ Predsednik Hrvatske se osramotio izjavom, pokušao da ponizi Bekutu i Kebu
Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta, Zoran Milanović - Copyright Amir Hamzagic/ATAImages 24sedam/Goran Sivački Pixabay AP photo/Darko Bandic

Gradonačelnik Pule, Filip Zoričić šokirao je naciju otkazivanjem koncerta srpskih pevača, Ane Bekute, Zorane Mićanović, Duška Kuliša i Dragana Kojića Kebe u ovom gradu. Posle sramnih izjava koje je izneo o otkazivanju koncerta, oglasio se predsednik Hrvatske Zoran Milanović. 

Krajnje nelogičnom izjavom za hrvatske medije je istakao da pola HDZ-e sluša tu vrstu muzike, ali da njega „kosti bole od iste“. 

- To se iz ljubavi naziva cajkama. Od srca. Ja ne volim tu muziku, nikad je nisam podnosio. Bole me kosti od te muzike, ali ne bi zabranio da slušaju ako žele. Odluka je to gradonačelnika. Ja većinu stvari ne bih zabranjivao. Cajke treba suzbiti svim legalnim sredstvima, ja bih im dao da pevaju, pola HDZ-a to sluša - rekao je Milanović za Danas.hr.

AP photo/Darko Bandic
Zoran Milanović

 

Podsetimo, posle Zoričićevih reči da su „Srbi smeće“ Bekuta se oglasila, te je istom merom uzvratila gradonačelniku Pule.  

- U Istri sam u poslednjih 40 godina letovala barem deset puta. Jer, kako kažu moji prijatelji, imam ukusa. Za mene je Istra jedna od najlepših regija naše bivše države. Hrana je fantastična, krajolik je prelep, svi moji domaćini su bili neverovatni i tretirali me kao kraljicu. Tako, primetila sam, tretiraju svakog svog gosta. Odakle god on dolazio - počela je Bekuta i dodala:

Printscreen/HRT/ATA images/Antonio Anhel
Filip Zoričić, Ana Bekuta, Dragan Kojić Keba

- Zato znam da odluka gradonačelnika Pule nema veze s načinom na koji razmišljaju Puležani i Istrijani. U Puli i Istri sam provela dovoljno vremena da ih upoznam. Đubre, ili kako rekoše smeće, nema naciju. Smeće ne može biti srpsko ili hrvatsko. Smeće je jednostavno đubre i smeće. Vidim da ga i u Srbiji i u Hrvatskoj imamo u jednakim količinama. Ako mi dozvole akteri današnjih vesti da im dam jedan savet iz života: Kada ti se program ne sviđa, prebaci ga. Kada ti se kafić ne sviđa, promeni ga. Kada ti se koncert ne sviđa, ne kupuj kartu. Vrlo je jednostavno. Vidimo se u Osijeku - napisala je Bekuta na Instagramu.

Inače, nakon što je gradonačelnik Pule, Filip Zoričić zabranio koncert narodne muzike u tom gradu, organizatori su najavili da će koncert biti održan u Osijeku, ali je i gradonačelnik Osijeka, Ivan Radić (HDZ) poručio da najavljeni koncert ne može biti održan u gradskom prostoru.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike