Usred zabrane narodnjaka u hrvatskim gradovima, folkerka je sinoć u poslednjem trenutku u Osijeku održala koncert!

24.02.2023

10:24

0

Srbofobija trese susede

Usred zabrane narodnjaka u hrvatskim gradovima, folkerka je sinoć u poslednjem trenutku u Osijeku održala koncert!
Milica Pavlović - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

U jeku sramotne afere "cajke" koja drma Hrvatsku, ali i region, nakon što je gradonačelnik Pule, Filip Zoričić zabranio koncert srpskih pevača narodne muzike, ali i Ivana Radića, prvog čoveka Osijeka, koncert upravo u tom gradu održala je folk pevačica Milica Pavlović.

Naime, Pavlovićeva je, kako piše 24sata.hr, do poslednjeg mesta napunila dvoranu "Zrinjevac" u Osijeku, samo nekoliko sati nakon što je osječki gradonačelnik zabranio održavanje koncerta Ane Bekute, Dragana Kojića Kebe, Zorane Mićanović i Duška Kuliša, u organizaciji "Hiljadarke".

24sedam/Goran Sivački
Milica Pavlović

Pevačica se na koncertu zahvaljivala osiječkoj publici, a u jednom je trenutku imala i nešto intimniji trenutak s publikom kada je sela na rub bine i s njima uglas pevala jedan od svojih najvećih hitova.

- Osijek, volim vas - poručila je na svom Instagram profilu nakon nastupa.

Podsetimo, prvo je gradonačelnik Pule, Filip Zoričić zabranio koncert koji je trebalo da bude održan 25. marta u pulskom Domu sportova, jer "ne voli takvu vrstu muzike", zatim je njegom stopaka krenuo i gradonačelnik Osijeka, Ivan Radić, nakon što se pročulo da će se koncert preseliti u grad na čijem je čelu.

 

 

- Osijek je srednjoevropski grad koji ima naglašenu evropsku dimenziju, grad koji se intenzivno razvija u pravu slavonsku metropolu, grad koji ima najveću kulturnu manifestaciju istočne Hrvatske u vidu Osječkog leta kulture koja dokazuje kako kultura i umjetnost savršeno pristaju gradu na Dravi - napisao je, između ostalog, Radić na svom Facebook profilu.  

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike