Majk Šinoda o problemima s kojima se Čester Benington borio pre nego što se obesio: Niko nije znao koliko je u stvari bilo strašno!

17.02.2023

06:45

0

Jedan od osnivača „Linkin parka" otvorio je dušu po objavljivanju singla na kom je i pokojni frontmen radio

Majk Šinoda o problemima s kojima se Čester Benington borio pre nego što se obesio: Niko nije znao koliko je u stvari bilo strašno!
Majk Šinoda - Copyright Profimedia

Grupa „Linkin park" nedavno je objavila singl na kom su uključeni i vokali pokojnog frontmena Čestera Beningtona, koji se ubio u julu 2017. godine. Govoreći na tu temu, ali i prisećajući se preminulog kolege i prijatelja, Majk Šinoda istakao je kako „niko nije imao pojma koliko se Čester u stvari mučio, pre nego što se odlučio na korak koji je sve šokirao". 

Benington se, podsetimo, obesio u svom domu na rođendan kolege Krisa Kornela (iz benda „Saundgarden", te „Audioslejv"), koji je dva meseca pre toga i sam sebi isto tako presudio. 

Kuća u kojoj se obesio Čester Benington, Profimedia
 

- Bilo je perioda kad i sam nisam znao gde bijem, kad bih klonuo... Ali, to je normalno - počeo je svoju priču Šinoda za „Šou Hauarda Sterna" na „SiriusXM-u", pa nastavio o tome kako se osećao kada je izgubio Čestera. 

- Tuga ima razne faze, a bes je jedna od njih. Niko nije imao pojma koliko se on mučio. Takođe, nikad nisam lično znao nekoga s gorim detinjstvom. To je bilo opšte ludilo, dobro pa nije i u zatvoru završio... Bilo mu je baš teško - pričao je on, ali nije se tu i zaustavljao. 

- Imao je običaj samo da nestane, da ga nema, a onda bi se vraćao kao da se ništa nije desilo. S njim, nekad, nije moglo ni da se priča. S druge strane, bio je strašno zabavan, šalio bi se po čitav dan, a sutra... Crno. Ništa. Potpuna ona tama... Znao je da popije toliko da posle ne zna šta će koliko je mamuran, pa bi bio ljut na sve, vikao bi - objašnjavao je. 

Kada je Benington preminuo, Šinoda nije bio siguran da li želi da nastavi da pravi muziku. 

Majk Šinoda i Čester Benington, Profimedia
 

- Bilo mi je dosta. Posle toga što se desilo, osećao sam se kao član nekog kluba u kom nikako nisam imao želju da budem.

Bend je, međutim, početkom ovog meseca izbacio singl „Lost", u kom se čuje i Česterov svakako prepoznatljiv glas. Pesma je i obeležila 20 godina od albuma „Meteora".  

- To je kao stara fotografija. Prvo zaboravljna, a onda... Ima moć da vas vrati u ta neka vremena. Veliki je to poklon - smatra on. 

Podsetimo, Čester Benington se obesio u svom domu u Kaliforniji, 20. jula 2017. godine. Sahranjen je devet dana kasnije. 

Rođen je 20. marta 1976. u Arizoni. Majka mu je bila medicinska sestra, a otac detektiv koji je radio na slučajevima s*ksualnog zlostavljanja dece. Čestera je sa sedam godina, saznalo se kasnije, zlostavljao jedan stariji prijatelj. O tome je dugo ćutao, jer je smatrao da mu niko neće verovati. Kada je otkrio identitet napadača svom ocu rešio je i da ga ne goni krivično za zlodela koja su se odvijala do njegove 13. godine.

Od razvoda roditelja živeo je s ocem i odao se porocima. U srednjoj su ga, prema sopstvenom priznanju, „tukli kao vreću jer je bio mršav i, naizgled, drugačiji". Sa 17 se preselio kod majke koja ga dugo nije puštala iz kuće, pošto je saznala koje sve droge konzumira. Radio je u „Burger Kungu" dok nije zaplivao muzičkim vodama. 

Za sobom je ostavio šestoro dece. 

Čester Benington, Profimedia
 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike