Kobejn je pred smrt proveo 20 sati u komi?! Šok ispovest prijatelja: Taj put u Rim je mogao da bude njegov kraj!

19.11.2021

07:15

0

Čitava drama se odvila početkom marta 1993. godine...

Kobejn je pred smrt proveo 20 sati u komi?! Šok ispovest prijatelja: Taj put u Rim je mogao da bude njegov kraj!
Copyright Kurt Kobejn Profimedia

Frontmen grupe „Pearl Jam", Edi Veder, „vrativši film" u prošlost, ispričao je koliko se uplašio kada je načuo da je Kurt Kobejn na ivici smrti. U tom periodu - početkom marta 1993, kada ga je nekadašnja supruga Kortni Lav pronašla bez svesti u hotelskoj sobi u Rimu, njih dvojica možda nisu bili mnogo bliski, ali je Edi svakako doživeo šok.

- Izašao sam, čini mi se, po cigarete do obližnje pumpe i u novinama sam video da je gotov. Da se predozirao u Italiji. Popio previše tableta, tako nešto je pisalo - govorio je Edi za „I am mine", koji je zatim ekskluzivno završio i na „People-u".

- Dok sam došao kući, nije mi bilo dobro. Slomio sam se, ponavljao: „Ne, ne, ne" - nastavio je.

Prema nekadašnjim navodima „Rolingstona", Kobejn je tada bio popio 50 tableta koje se uglavnom daju kao hipnotici za kratkotrajno lečenje jake ili hronične insomnije ukoliko ništa drugo ne deluje, posebno tokom bolničke nege.

Danas, flunitrazepam („Rohypnol"), poznat je i kao droga za silovanje. Muzičar je 20 sati proveo u komi, ali se „izvukao".

-  Nisam mogao da zamislim svet bez njega. Bio sam prestravljen, a s druge strane, nismo bili baš toliko bliski, pa sam se i začudio. Ali znam da sam pomislio: „Jaoj, samo da nije istina". I zaista, sve je na kraju bilo u redu. Bio sam zahvalan - dodao je.

Profimedia
 

Kobejn se ubio kroz mesec dana, kod kuće u Sijetlu.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike