Kako ćete predstaviti trenutak kada on uzme dete za ruku i odvede ga u spavaću sobu? Oštre osude filma o Majklu Džeksonu

11.02.2023

06:15

0

Autor: Dejan Ćirić

„Ako je pedofil dovoljno bogat i popularan, društvo će mu oprostiti”, ističe reditelj Den Rid

Kako ćete predstaviti trenutak kada on uzme dete za ruku i odvede ga u spavaću sobu? Oštre osude filma o Majklu Džeksonu
Majkl Džekson - Copyright Profimedia

Najava snimanja biografskog filma o Majklu Džeksonu, u kome će kralja popa igrati njegov bratanac Džafar Džekson, poslednjih nedelja je jedna od najzastupljenijih tema u svetskim medijima.

Reditelj Antoan Fjukua režiraće film "Majkl" koji će se baviti svim delovima Džeksonovog života, ali je i dalje nejasno koliko će biti zastupljene mnoge kontroverze pokojne muzičke ikone, pošto se ovo ostvarenje snima u saradnji sa njegovom zaostavštinom, koja ga je branila od optužbi za seksualno zlostavljanje dece.

Profimedia
 

Na to je reagovao reditelj Den Rid koji je pre četiri godine za HBO snimio dvodelni dokumentarac “Leaving Neverland” u kojem govore dve žrtve koje je Džekson seksualno zlostavljao. Dokumentarac je bacio novo svetlo na stare optužbe protiv Džeksona vezane za pedofiliju, ali Rid smatra da se one ne shvataju dovoljno ozbiljno. Tim povodom objavio je kolumnu u britanskom listu Gardijan u kojoj je naveo zašto još uvek veruje da je pevač kriv uprkos tome što je na sudu oslobođen.

Kad grabljivac tera dete da se zaljubi u njega

“Najšokantniji uvid u ’Leaving Neverland’, i najbolniji za svakog roditelja da ga prihvati, je da, kao deo procesa manipulacije, grabljivac tera dete da se zaljubi u njega, pretvarajući ga u sukrivca u zlostavljanju. Dakle, žrtve seksualnog zlostavljanja će, što je zbunjujuće za neupućene, opravdavati svoje zlostavljače i štititi ih godinama ili decenijama.

Profimedia
 

Zato je Vejd Robson postao ključni svedok odbrane na suđenju Džeksonu za seksualno zlostavljanje dece 2005. godine i takođe bio ključan u njegovom oslobađanju. Porota je poverovala Robsonu i proglasila pevača nevinim. Sada priznaje da je lagao na sudu kako bi zaštitio svog mentora i zlostavljača.

Izostanak besa

Ono što nam potpuni izostanak besa koji prati najavu ovog filma govori jeste da je Džeksonovo zavođenje još uvek živa sila koja deluje ispod zemlje. Čini se da su mediji, njegovi obožavaoci i ogromna starija demografija koja je odrasla uz Džeksona, voljni da ostave po strani njegov nezdrav odnos s decom i jednostavno podrže njegovu muziku.

Profimedia
 

Ako je pedofil bogat i popularan

Autorima filma kažem: kako ćete predstaviti trenutak kada Džekson, odrastao muškarac u svojim tridesetim godinama, uzme dete za ruku i odvede ga u spavaću sobu? Kako ćete opisati šta će se sledeće dogoditi? Zaobilazeći pitanje Džeksonove sklonosti ka spavanju sa mladićima, šaljete poruku milionima osoba koje su preživele seksualno zlostavljanje kao deca. Ta poruka glasi - ako je pedofil dovoljno bogat i popularan, društvo će mu oprostiti”, napisao je Rid, prenosi Headliner.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike