Krivična prijava protiv Dragana Bujoševića stigla u Više javno tužilaštvo: Policija istražuje navode da je naneo štetu Javnom servisu!

14.02.2023

15:46

2

Predsednik UO naveo je da će podneti prijave jer se na emisiju koja ne postoji troši veliki novac

Krivična prijava protiv Dragana Bujoševića stigla u Više javno tužilaštvo: Policija istražuje navode da je naneo štetu Javnom servisu!
Dragan Bujošević - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Krivična prijava koju je podneo Branislav Klanšček, predsednik Upravnog odbora RTS, protiv direktora Javnog servisa Dragana Bujoševića, stigla je u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

- Krivična prijava je podneta Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, koje ju je danas ustupilo na nadležnost Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Po prijemu, Posebno odeljenje odmah je dalo nalog policiji da prikupi potrebne podatke kako bi se proverili navodi prijave - potvrđeno je za "Novosti" u Višem tužilaštvu.

Antonio Ahel/ATAImages
Dragan Bujošević

Podsetimo, Branislav Klanšček je u nedelju uveče, a onda i juče, izneo niz detalja o poslovanjima Javnog servisa, za koje je okrivio direktora RTS Dragana Bujoševića. 

Između ostalog, on je izneo da je Upravni odbor došao do podataka da je RTS u poslednje tri godine isplatilo 14 miliona dinara za emisiju "Jedan dobar dan" koja nikada nije emitovana, a čija je urednica Olivera Kovačević. Za tu emisiju je i najnovijim budžetom planirano 200.000 evra.

Pored toga, istakao je da pojedini voditelji RTS, osim plata i novčanih nagrada, dobijaju i na desetine hiljada evra za rad na emisijama privatnih produkcijskih kuća koje se emituju na Javnom Servisu.

ATAImages/Milan Maričić
Branislav Klanšček

Tako je, tvrdi Klanšček, "omogućen sukob interesa". Zaključeno je da se privatnim firmama plaća za proizvodnju sadržaja iako RTS ima već plaćenu tehniku i ljudstvo da program proizvode samostalno.

Podsetimo, danas su se oglasili iz RTS te istakli da su svi navodi koji su se našli u medijima ništa više od pijačne rasprave.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike